Guşă: Udrea, un candidat care îl dezavantajează pe Ponta şi îl avantajează pe Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cozmin Guşă
Cozmin Guşă

Consultantul politic Cozmin Guşă crede că Elena Udrea este un candidat la Preşedinţie care l-ar avantaja pe Iohannis, în timp ce Cristian Diaconescu este un candidat care l-ar avantaja pe Ponta.

"Să analizăm Diaconescu vs. Udrea, în logica şi aritmetica campaniei electorale care urmează. Cristian Diaconescu este un candidat care îl avantajează pe Victor Ponta şi îl dezavantajează pe Klaus Iohannis. Elena Udrea este un candidat care îl dezavantajează pe Victor Ponta şi îl avantajează pe Klaus Iohannis. Diaconescu este un om venit din partea stângă, fost coleg şi poate actual prieten cu Victor Ponta şi cu cei care îl sprijină pe Ponta, al cărui electorat, din nefericire, nu se va aglutina dintr-o zonă anti-Ponta, ci dintr-o zonă a unor oameni care i-ar aprecia un anumit ştaif în exercitarea unei funcţii din partea statului român. Un electorat destul de subţire care nu va trece de 2% şi în niciun caz nu va fi compatibil cu zona anti-Ponta, reprezentată de Klaus Iohannis. Pentru că problema lui Ponta nu este legată de imposibilitatea partidului său de a aduce voturi, ci este legată de incapacitatea sa de a aglutina voturile partidului şi peste voturile partidului, voturile unor nehotărâţi. Aici Victor Ponta se loveşte de justiţie şi de eventualele dezvăluiri pe care le promite Traian Băsescu. Dacă Băsescu vine cu dezvăluiri despre Ponta, pe Victor Ponta îl va lovi foarte tare. Pentru că exact această zonă de nehotărâţi de care ar avea nevoie ca să treacă de pragul majorităţii nu îl va vota", a spus Guşă, în emisiunea Deschide Lumea.

Guţă a vorbit şi despre relaţia dintre Ponta şi Elena Udrea.

"Ponta şi Udrea se cunosc de 20 de ani. Relaţia nu a fost întotdeauna contondentă, cum o prezintă acum, ci a fost şi una de prietenie. Ponta a fost ajutat de Udrea în cariera sa. Discuţia este dacă Elena Udrea vine în campanie ca să îl încurce pe Victor Ponta sau îl lasă pe Ponta în pace cu un Cristian Diaconescu inexistent şi care şi-a atras eticheta de perdant de serviciu. Dacă va reuşi să facă acest serviciu pentru Ponta, pun pariu că va fi răsplătit", a mai spus consultantul politic.

Guşă a mai subliniat că Elena Udrea este un candidat cu o notorietate foarte mare.

"Cine este Elena Udrea? Un candidat cu o notorietate maximală, egală cu cea a lui Ponta, cu brand-ul lui Traian Băsescu neşifonat şi cu o prezenţă mediatică care nu va fi încrucată de nimic. Prezenţa Elenei Udrea în campanie îl va magnetiza pe contra-candidatul dreptei, Victor Ponta, care este inteligent, dar fricos, e premier, dar extrem de găurit. Udrea are un potenţial foarte important, acela de a-l bloca pe Ponta în momentele esenţiale ale campaniei. Elena Udrea este candidatul complementar al lui Iohannis, cea care îl poate ajuta pe Iohannis să acceasă în turul doi şi să câştige în faţa lui Victor Ponta", a mai spus Guşă.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite