Guran, mesaj pentru Cîţu: „Nu cumva să îţi permiţi să sari peste primarii din Dâmboviţa doar pentru că am avut curajul să îl susţin pe Ludovic Orban”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Guran, senator şi preşedintele PNL Dâmboviţa. FOTO: Mediafax
Virgil Guran, senator şi preşedintele PNL Dâmboviţa. FOTO: Mediafax

Virgil Guran, preşedintele PNL Dâmboviţa, l-a avertizat pe premierul Florin Cîţu să nu facă diferenţe între primari în ceea ce priveşte alocarea de bani din fondul de rezervă pentru administraţiile locale. Guran i-a transmis lui Cîţu să nu uite de primarii din Dâmboviţa doar pentru că el a avut „curajul” să îl susţină pe Ludovic Orban la Congres.

Într-un discurs susţinut luni, în cadrul filialei PNL Teleorman, unde Ludovic Orban şi-a prezentat moţiunea cu care candidează la Congresul din 25 septembrie, Virgil Guran l-a avertizat pe Florin Cîţu că primarii din Dâmboviţa vor veni să protesteze în faţa Guvernului dacă vor fi uitaţi de premier la alocările din fondul de rezervă doar pentru că preşedintele filialei judeţene îl susţine pe Ludovic Orban la şefia partidului.

„Apropo de ceea ce se întâmplă zilele astea, cu un fel de alocare din fondul de rezervă. Primarii aşteaptă acest lucru. Anul trecut s-au făcut de trei ori alocări. Acum se pare că se va găsi o soluţie cu câteva zile înainte de Congres.

Stimate coleg Florin Cîţu, să nu cumva să îţi permiţi să sari peste primarii din Dâmboviţa doar pentru că eu am avut curajul şi l-am susţinut pe Ludovic Orban, că în mine o să ai un adversar puternic. Primarii mei mi-au spus că dacă se fac astfel de discriminări îşi strâng toţi alegătorii şi vin în faţa Guvernului. Dacă vrei să ai primari liberali în faţa Guvernului, fă acest lucru. Eu o să fiu în faţa lor, în faţa Guvernului. Pentru prima dată în istoria Partidului Naţional Liberal, un senator şi primarii lui vin în faţa Guvernului. Şi promit că fac acest lucru! Dacă eu nu pot să îmi apăr oamenii şi să îi sprijin doar din cauză că am altă opţiune pentru preşedinţia partidului este foarte grav”, a spus Guran. 

Liderul PNL Dâmboviţa le-a transmis şi liberalilor din Teleorman un mesaj: „Vreţi să vă conducă din nou Dragnea? Sau oamenii lui în Teleorman? Pe timpul lui Ceauşescu mă uitam mirat la colegii sau prietenii mei cum veneau şi îmi spuneau ce bine este că nu avem ce să mâncăm, ce bine că suntem conduşi aşa frumos. Aşa şi acum. Oare chiar nu judecăm? Nu vedem că suntem predaţi la PSD? Dacă se adună în seara asta PSD-ul, noi plecăm de la Guvernare. Dacă nu facem repede ceva să refacem coaliţia, să avem o majoritate, nu o să mai fim la guvernare”, a mai adăugat liberalul. 

Fondul de Rezervă aflat la dispoziţia Guvernului a primit 1,895 miliarde lei la rectificarea bugetară, după ce varianta iniţială prevedea un transfer de numai 800 de milioane de lei. În ultimii ani, acest fond a ajuns să fie mai mult un instrument politic, din moment ce majoritatea sumelor au mers, fără justificări concrete, către nevoile autorităţilor locale, indiferent cine a fost la guvernare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite