Gura lui Tokes adevăr grăieşte: Ungaria vrea preluarea Transilvaniei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laszlo Tokes a anunţat public la Băile Tuşnad propunerea de preluare a Transilvaniei de către Ungaria sub forma iniţială de ”protectorat”. Totul, în zâmbetele lui Viktor Orban care nu putea lansa el provocarea, dar a lăsat să-i fie făcută cu indulgenţă. Declararea membrilor Guvernului maghiar drept persona non grata în România ar fi o reacţie prea blândă în faţa unui asemenea atac la integritatea teritorială a României.

Întâi de toate, să-i mulţumim lui Traian Băsescu şi PDL-ului pentru prietenia lor cu Viktor Orban şi pentru susţinerea acordată lui Laszlo Tokes pe care l-au promovat, la un moment dat, până la poziţia de vicepreşedinte al PE, ca să aibă şi mai mare influenţă în lupta împotriva României. Apoi, să remarcăm tăcerea suspectă a lui Băsescu, care îi este dator lui Viktor Orban atât de mult încât din preşedintele-jucător căruia nu-i scapă nicio privatizare, niciun articol de presă, din apărătorul Constituţiei României care se jura cu mâna pe Carte, a amuţit în faţa atacurilor la statul român. De altfel, Tokes a regretat lipsa bunului tovarăş Băsescu, atât de prezent în mijlocul duşmanilor României în alţi ani.

România ar trebui să procedeze în aceste cazuri ca şi Slovacia cu fostul preşedinte maghiar Laszlo Solyom în august 2009, când i s-a interzis accesul pe pământul slovac pentru fapte mult mai puţin grave.

Apoi să ne gândim cum am ajuns să fim reprezentaţi la Bruxelles de un europarlamentar cică român care face propuneri de cedare din teritoriul naţional fără să i se întâmple nimic. Tokes nu ar mai fi trebuit să fie cetăţean român de mult, dar nu avem o lege a retragerii cetăţeniei. Trebuie făcută. Dar el nu este doar cetăţean român, ci reprezentant al României la Bruxelles. E ca şi cum l-ai pune pe Osama bin Laden să fie ambasadorul SUA. Pentru că Tokes este un terorist ideologic care atacă fundamentele statului român de mulţi ani încoace.

Cât despre pleiada miniştrilor maghiari care au venit până în România să ne spună cât de mult îi iubesc ei pe etnicii maghiari, cred că declararea lor ca persona non grata pentru felul cum atacă statul român ar fi o pedeapsă firească, chiar dacă prea blândă. România ar trebui să procedeze în aceste cazuri ca şi Slovacia cu fostul preşedinte maghiar Laszlo Solyom în august 2009, când i s-a interzis accesul pe pământul slovac pentru fapte mult mai puţin grave.

Protectorat al Transilvaniei din partea Ungariei am mai avut, sub formă de ocupaţie horthystă şi ştim ce înseamnă acest lucru: decimare, crime, alungarea românilor şi toate ororile nazismului. Nu vrem să revedem istoria anilor ’40, deşi înspre acel loc ne împing Laszlo Tokes şi Guvernul extremist de la Budapesta. Ce s-a întâmplat la Băile Tuşnad nu este campanie electorală, este un atac programatic la suveranitatea şi integritatea României. Statul român nu are voie să rămână fără răspuns!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite