Grupul PPE nu susţine înlocuirea Realitatea Tv cu Antena 3 la Bruxelles

Grupul PPE nu susţine înlocuirea Realitatea Tv cu Antena 3 la Bruxelles

Marian Jean Marinescu

Eurodeputaţii socialişti români, împreună cu Norica Nicolai şi Mircea Diaconu au înaintat către chestorul Parlamentului European o solicitare prin care cer înlocuirea televiziunii acreditate Realitatea Tv cu Antena 3. Eurodeputaţii PNL susţin nu au fost consultaţi, fiind înştiinţaţi de acest demers de către biroul chestorului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vicepreşedintele PPE, Marian Jean Marinescu, şi liderul delegaţiei PNL, Theodor Stolojan, au reaţionat ca urmare a demersului eurodeputaţilor PSD.

"Un asemenea demers nu se poate face fără consultarea tuturor eurodeputaţilor români. Fiecare acţionează în funcţie de nivelul de educaţie politică pe care îl are. Am trimis imediat o solicitare chestorului în care am cerut oprirea acestei proceduri. O astfel de decizie nu poate fi luată fără acordul PPE. Noi nu am fost întrebaţi. Momentan procedura a fost suspendată, urmând ca luni să depunem documente oficiale prin care vom cere ca lucrurile să rămână exact aşa cum sunt acum", a declarat eurodeputatul PNL Marian Jean Marinescu.

" Realitatea TV este o televiziune de ştiri neutră.  Antena 3 are afinităţi politice declarate.  De aceea, consider demersul colegilor deputaţi socialişti lipsit de fair play.  I-am explicat acest lucru si domnului chestor", a adăugat şi Theodor Stolojan.

România are dreptul la doar două televiziuni acreditate, una fiind TVR, iar cealaltă Realitatea Tv.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările