Grindeanu: Vorbim pentru anul 2017 de un PIB de 815 miliarde, o creştere economică de 5,2%, 180.000 de noi locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Sorin Grindeanu, a declarat, dumincă seară, la România TV, că deficitul bugetar pe 2017 se va încadra în ţinta stabilită de sub 3%, creşterea economică va fi de peste 5%, Produsul Intern Brut va depăşi 800 de miliarde de lei şi vor fi aproximativ 180.000 de noi locuri de muncă, arătând că toate aceste date au fost prognozate incluzând măsurile pe care guvernul le-a adoptat în şedinţa de săptămâna trecută în şedinţă.

Grindeanu a spus că este interesat şi de respectarea angajamentelor luate de România ca stat membru al NATO, respectiv 2% din PIB trebuie să meargă către Armată.

”Apropo de cadrul macroeconomic, vorbim pentru anul 2017 de un PIB de 815 miliarde, vorbim de o creştere economică de 5,2%, vorbim de o inflaţie de 1,4% şi vorbim de aproximativ 180.000 de locuri noi de muncă. Avem venituri (...) pentru anul 2017 de 253,1 miliarde, iar cheltuielile de 277,2. E o diferenţă de 24,1 % între venituri şi cheltuieli, ceea ce înseamnă sub 3% deficit, 2,95%”, a declarat, premierul Sorin Grindeanu.

El a subliniat că aceste prognoze au fost făcute incluzând măsurile luate de Guvern săptămâna trecută în şedinţă şi care ”sunt conforme cu programul de guvernare pe care oamenii l-au votat”.

”Sunt date la zi incluzând măsurile pe care le-am luat în urmă cu o săptămână, sunt date furnizate de către Comisia Naţională de Prognoză. Pornid de la aceste date, avem venituri şi avem cheltuieli”, a subliniat Grindeanu.

Şeful Executivului a precizat, de asemenea, că angajamentele pe care România le-a luat ca ţară membră NATO trebuie respectate şi anume ca 2% din PIB să meargă către Armată, arătând că respectarea angajamentelor "sunt lucruri care nu vor fi negociate", România dând astfel dovadă de seriozitate în faţa partenerilor săi.

"Astea sunt lucruri pe care nu le negociem şi n-o să le negociem. Sunt lucruri la care noi, ca ţară, dincolo de cine conduce Guvernul, dincolo de cine e preşedinte sau ministru al Finanţelor, trebuie să le respectăm. Aşa dovedim seriozitate şi suntem priviţi ca parteneri serioşi. Dacă ne schimbăm de la o lună la alta sau de la un Guvern la altul, atunci nu o să fim respectaţi", a punctat Grindeanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite