Grindeanu: Vom depune un proiect care va proteja drepturile angajaţilor români. Guvernul Cîţu a dat un atac brutal asupra drepturilor a peste un milion de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu FOTO Sorin Grindeanu / Facebook
Sorin Grindeanu FOTO Sorin Grindeanu / Facebook

Fostul premier PSD Sorin Grindeanu a anunţat depunerea unui proiect de lege pentru protejarea drepturile salariaţilor plătiţi cu salariul minim pe economie. Grindeanu acuză Guvernul că a „dat un atac brutal asupra drepturilor a peste un milion de români” prin ordonanţa de urgenţă care desfiinţează fişa postului.

„Astăzi am decis să depunem în Parlament un proiect de lege pentru a proteja drepturile salariaţilor plătiţi cu #salariulminim pe economie. Este inadmisibil ca într-o ţară europeană să avem medici, ingineri, maiştri, constructori, şoferi profesionişti, directori în sistemul privat, plătiţi cu salariul minim”, a  transmis Sorin Grindeanu pe Facebook. 

Sorin Grindeanu a declarat într-o conferinţă de presă că partidul său a hotărât depunerea proiectului de lege explicând că „Guvernul Cîţu a dat un atac brutal asupra drepturilor a peste un milion de români”. 

„Ca partid de stânga am discutat o problemă foarte gravă a angajaţiilor români, în special a celor din mediul privat şi vom depune în Parlament un proiect de lege care va proteja drepturile angajaţilot români şi în special ale celor care sunt plătiţi cu salariul minim. Guvernul Cîţu tocmai a dat un atac brutal asupra drepturilor a peste un milion de români care muncesc cinstit. Mă refer la recenta ordonanţă de urgenţă prin care au fost desfiinţate fişa postului şi regulamentul intern pentru firmele cu până la 9 angajaţi. Practic Guvernul a aruncat în haos total relaţia patron angajat. În loc să sprijine până la urmă o relaţie corectă şi benefică pentru ambele părţi. Cîţu a deschis de fapt o cale a abuzurilor din toate părţile. Sub o anumită aparenţă de debirocratizare, guvernul Cîţu a eliminat nu doar orice formă de formă de protejare a angajatului, dar şi a angajatorului corect”, a transmis prim-vicepreşedintele PSD într-o conferinţă de presă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite