Grindeanu şi-a anulat programul oficial de miercuri: Nu mi-a fost cerută direct demisia; Premierul se aşteaptă la „o execuţie publică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Sorin Grindeanu şi-a anulat, miecuri, participarea la reuniunea Consiliului Naţional pentru pregătirea preluării de către România a preşedinţiei Consiliului UE. Grindeanu se va prezenta doar la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, care se va reuni de la ora 16.00, la Parlament. Totodată, premierul a subliniat, într-o discuţie cu jurnaliştii, că nu i-a fost cerută „direct demisia“.

UPDATE Premierul Sorin Grindeanu le-a precizat jurnaliştilor acreditaţi pe Guvern faptul că nu i-a fost cerută „direct demisia“ de către liderii PSD. Liderul de la Palatul Victoria se află la sediul Guvernului, acesta anulându-şi evenimentele la care trebuia să participe azi. Totodată, acesta le-a spus jurnaliştilor prezenţi că se aşteaptă la o „execuţie publică“ urmând a se invoca în Comitetul Executiv al PSD că echipa pe care o conduce nu a reuşit să îndeplinească din promisiunile aflate în programul de guvernare. 

UPDATE: Anularea programului oficial al premierului Sorin Grindeanu pentru ziua de miercuri a fost anunţată oficial de Biroul de Presă al Guvernului.

„Reuniunea Consiliului naţional pentru pregătirea preluării de către România a preşedinţiei Consiliului UE, de la ora 12.15, va avea loc fără participarea premierului Sorin Grindeanu”, a anunţat  Biroul de presă al Guvernului.

Potrivit programului oficial, premierul Sorin Grindeanu urma să participe la reuniunea Consiliului Naţional pentru pregătirea preluării de către România a preşedinţiei Consiliului UE, însă, potrivit unor surse care au făcut declaraţii pentru News.ro, evenimetul se va ţine fără prezenţa lui Grindeanu, care a decis să nu mai ia parte la lucrăriile de astăzi ale Consiliului. Potrivit surselor citate, premierul va participa doar la Comitetul Executiv Naţional al PSD de la Parlament.

Şi marţi, premierul ar fi trebuit să participe la Conferinţa „Jump to Smart 1.0”, biroul de presă al Guvernului anunţând însă că Sorin Grindeanu şi-a anulat prezenţa la eveniment.

Premierul a evitat să participe în ultimele două zile la evenimente publice.

Liderii PSD se reunesc miercuri, la Palatul Parlamentului, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional pentru a stabili ce decizie iau cu privire la retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu, în condiţiile în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut prim-ministrului să demisioneze, acesta refuzând în două rânduri să facă un asemenea gest, după cum au precizat surse politice, pentru News.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite