Grindeanu, noi precizări: Ordonanţa 13 nu a fost comunicată foarte bine. Am hotărât să o abrogăm pentru că lucrurile mergeau spre o divizare nesănătoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Sorin Grindeanu. FOTO EPA
Premierul Sorin Grindeanu. FOTO EPA

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, că ordonanţa de urgenţă care modifica legislaţia penală a fost retrasă pentru că „diviza ţara“, nu pentru că ar fi fost anumite aspecte problematice ale acestei.

Revenit de la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu mai mulţi lideri eropeni şi a discutat despre starea JUstiţiei în România, premierul Sorin Grindeanu revine la discursul conform căruia a fost o problemă de comunicare între Guvern şi opinia publică. 

„Orice premier îşi doreşte ca ţara pe care o guvernează cu echipa să fie o ţară care să meargă înainte, să fie stabilitate. Această măsură, acest OUG, nu a fost comunicată foarte bine. A fost un concurs de împrejurări, a dus la o anumită scindare. Eu, împreună cu Guvernul nostru, am hotărât să o abrogăm pentru că lucrurile mergeau spre o divizare nesănătoasă”, a declarat premierul care nu mai susţine nici că decizia abrogării OUG 13 i-a aparţinut personal.

Premierul preciza că îl lăsase ministrului Justiţiei, Florin Iordache, să facă un act prin care să pună mai multe decizii ale CCR în acord cu codurile penale, în condiţiile în care Parlamentul nu reuşise acest lucru. 

„Trebuie să existe o dezbatere şi îmi doresc asta. Îmi doresc o dezbatere largă, transparentă, care să implice nu doar partidele politice, ci şi instituţii din domeniu, ong-uri, să ajungem la o formă care să fie în acord cu aceste decizii ale CCR”, a precizat Grindeanu referitor la ceea ce urmează.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite