Grindeanu, mesaj pentru Dragnea: România are nevoie de stabilitate. Încrederea românilor nu poate fi înşelată. Reacţia liderului PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, într-o postare pe Facebook, că România are astăzi în faţă mai multe oportunităţi, care o pot îndrepta decisiv pe drumul progresului şi prosperităţii, dar că pentru asta este nevoie de stabilitate şi predictibilitate. Mesajul vine în contextul în care mai mulţi lideri PSD au vorbit de remanierea unor miniştri sau chiar a întregii echipe guvernamentale.

„România are astăzi în faţă mai multe oportunităţi, care ne pot îndrepta decisiv pe drumul progresului şi prosperităţii. Dar pentru asta avem nevoie de stabilitate şi predictibilitate.

Votul din decembrie 2016 ne-a arătat că şi românii vor acelaşi lucru: un guvern cu largă susţinere parlamentară şi stabil. Această încredere pe care ne-au acordat-o românii nu poate fi înşelată cu noi schimbări, noi crize politice, eventual alte alegeri - într-un cuvânt instabilitate“, a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

Reacţia lui Dragnea: Este greu să-mi spună mie cineva că nu ţin la stabilitatea acestei ţări

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat, duminică, la România TV, postarea premierului Grindeanu.

„Recunosc că rămân puţin surprins de aceste declaraţii. Este greu să-mi spună mie cineva că nu ţin la stabilitatea acestei ţări. Eu nu am marşat la anumite decizii care ar fi putut duce la instabilitate. Îi mulţumesc premierului pentru grija pe care o poartă stabilităţii ţării. Cred că ar trebui să stăm mult mai atenţi cu ce s-a întâmplat cu programul de guvernare”.

Dragnea a spus că stabilitatea României nu depinde de o persoană sau de un grup de persoane.

”Eu n-am experienţa politică a prim-ministrului, dar mi-aduc aminte că am condus partidul care a câştigat alegerile cu un scor mare, pe baza programului de guvernare”, a mai spus Dragnea.

 

Mesajul lui Grindeanu vine în contextul în care liderii PSD se apropie de finalul evaluării realizate asupra activităţii echipei guvernamentale. Unii lideri social-democraţi au cerut înlocuirea mai multor miniştri, în timp ce alţi au amintit chiar de schimbarea întregului guvern. 

Grindeanu a punctat în mesajul său şi vizita lui Klaus Iohannis, precum şi de întâlnirile sale cu lideri poltiici europeni. „Vizita lui Klaus Iohannis în SUA a relansat parteneriatul nostru strategic. Întâlnirile pe care le-am avut în Israel, Austria, Franţa şi Croaţia, contactele cu oficiali UE, tot acest efort merge în aceeaşi direcţie: să arătăm că România este capabilă să-şi respecte promisiunile, că investitorii pot avea încredere în noi. Depinde de noi să arătăm că suntem o naţiune unită şi determinată să meargă pe drumul cel bun. Cred că dialogul între Preşedinţia României, Senat, Camera Deputaţilor si Guvern este important“, a mai scris premierul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite