Grindeanu, despre cererea lui Năsui de amânare a dezbaterilor pe tema Legii 5G: „Când eşti prost, nici măcar noile tehnologii nu te ajută să maschezi asta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu FOTO: Sorin Grindeanu / Facebook
Sorin Grindeanu FOTO: Sorin Grindeanu / Facebook

Fostul premier, Sorin Grindeanu, critică cererea ministrului Economiei, Claudiu Năsui, de amânare a dezbaterilor din Parlament asupra Legii pentru reţelele 5G. Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat pe 21 aprilie dezbaterea proiectului în procedură de urgenţă.

Fostul premier spune că schimbarea bruscă a deciziei lui Năsui este „deja treaba procurorilor”.

„Dacă Năsui s-a răzgândit brusc din pricina lobbyului puternic al Huawei – asta e deja treaba procurorilor. Dacă însă nu înţelege despre ce e vorba, îi dau o veste tristă: când eşti prost, nici măcar noile tehnologii nu te ajută să maschezi asta”,

Sorin Grindeanu explică faptul că amânarea legii blochează licitaţia 5G, ce reprezintă un proiect important pentru România.

„După ce, din Opoziţie, USR se bătea cu pumnii în piept cât de pro-american şi pro-european este, acum, la Putere, ne arată fix contrariul! Ministrul Năsui cere azi amânarea dezbaterilor pe legea care blochează participarea Huawei la licitaţia 5G, şocând pe toată lumea! Asta deoarece, ca ministru, a fost de acord cu legea trecută prin Guvern, iar ca membru CSAT a votat pentru acest proiect, trimis apoi la Parliament pentru dezbatere în regim de urgenţă!

Practic Năsui ne transmite că nu dă doi bani pe următoarele fapte concrete:

- Iohannis a semnat în SUA un memorandum pe această temă cu Trump, act care trebuie transpus acum în lege;

- toate statele europene importante au luat deja decizii similare ce elimină companiile chineze din licitiaţiile 5G;

- amânarea legii blochează licitaţia 5G, proiect vital pentru România, din care Guvernul unde Năsui e membru speră să obţină sute de milioane de euro”, a transmis fostul premier pe Facebook.

Despre cererea ministrului Economiei, Claudiu Năsui, premierul Florin Cîţu s-a declarat surprins, spunând că nu a ştiut şi nu înţelege de ce a luat această decizie, dar că va discuta cu ministrul despre asta.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a cerut Parlamentului amânarea dezbaterilor în ceea ce priveşte adoptarea Legii pentru reţelele 5G, pe motiv că Guvernul nu ar fi respectat toţi paşii procedurali, înainte de trimiterea în Legislativ.

Proiectul, avizat de CSAT şi adoptat de Guvern de câteva săptămâni, ar trebui să fie discutat şi votat în procedură de urgenţă, după cum a stabilit coaliţia din care face parte şi Năsui.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite