Grindeanu: Guvernul pică marţi. Mandatul nostru la consultări este cel privind alegerile anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / George Călin
Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / George Călin

Fostul premier PSD Sorin Grindeanu spune că în cazul în care moţiunea de cenzură a PSD, care urmează să fie votată marţi în Parlament, va trece, preşedintele trebuie să „îşi intre în rol”, iar mandatul PSD la consultările ce ar urmă să aibă loc va fi propunerea de declanşare a alegerilor anticipate.

„Preşedintele trebuie să îşi intre in rol. Guvernul pică marţi ”, a declarat Grindeanu. 

Fostul şef de al Guvernului atrage însă atenţia că „până atunci USR mai are un congres. Am tot timpul semne de întrebare în ceea ce priveşte USR”. „PSD a depus o moţiune legală azi”, a mai adăugat Grindeanu, explicând că moţiunea PSD nu are pronbleme în legătură cu semnăturile parlameentarilor. 

Social-democratul a mai explicat că PSD nu susţine un Guvern cu premier din alt partid. „Nu votăm niciun Guvern care să aibă premier PNL, USR şi aşa mai departe”, a completat Grindeanu.  

„Sigur că orice partid serios îsi doreste să guverneze, noi suntem îndreptăţiţi”, a declarzat Grindeanu cu privire la posibilitatea unei guvernări PSD. 

„Asta va fi mandatul nostru la consultari propunerea de alegeri anticipate”, a mai răspuns liderul PSD jurnaliştillor. 

>>Nu pot să anticipez ce va face Iohannis, ca să citez din clasici în viaţă. Ajungem acolo pas cu pas. Primul este cel de marţi, când acest Guvern trebuie să plece acasă<<, conchide Grindeanu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite