Grindeanu: Am acceptat să fiu premier şi pentru că Liviu Dragnea mi-a promis că este prietenul meu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu FOTO Mediafax
Sorin Grindeanu FOTO Mediafax

Sorin Grindeanu, premierul României, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că, dacă în primă fază a refuzat să fie premier, a acceptat ulterior pentru că cei din PSD l-au îndemnat, dar şi pentru că Liviu Dragnea i-a promis că este prietenului lui şi că vor face un guvern competent.

Sorin Grindeanu a spus, de la tribuna Parlamentul, că, în decembrie 2016, chiar şi după ce PSD a câştigat alegerile „cu un scor istoric”, social-democraţii urmăreau ”cu sufletul la gură” cum Klaus Iohannis, preşedintele României, conform Constituţiei, numeşte sau nu un premier de la PSD. El a amintit că prima opţiune, Sevil Shhaideh, a fost respinsă, ceea ce a durat două săptămâni în care România a stat fără buget şi în incertitudine.

El a spus apoi că în ianuarie 2017 Liviu Dragnea l-a rugat să accepte funcţia de premier, dar a refuzat iniţial.

„Şi ştiţi, câţiva colegi, care a fost primul meu răspuns: Nu”, a completat Grindeanu, menţionând argumentele pentru refuzul său iniţial: câştigase alegerile, era preşedintele CJ Timiş, iar familia sa locuieşte în Timişoara.

Sorin Grindeanu a relatat că, după primul său răspuns,  prietenii săi din PSD, colegi pe care îi vede în băncile Parlamentului, au insistat că ar trebuie să accepte pentru stabilitate, pentru că este un om onest şi muncitor, ”bănăţean care îşi vede de treabă.

„Şi am spus Da şi pentru că Liviu Dragnea mi-a a promis că este prietenul meu, că mă va susţine, că facem un guvern din miniştri competenţi”, a adăugat Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu a susţinut, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, că se află ”în cel mai de neînţeles moment”, când Liviu Dragnea depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului PSD şi le-a cerut parlamentarilor să se gândească bine de ce află azi acolo cu toată România şi Europa uitându-se la ei.

Grindeanu a răspuns şi acuzaţiilor lui Liviu Dragnea, susţinând că nu a negociat nimic cu absolut nimeni, că promisiuni au fost făcute de către liderul PSD lui şi lui Victor Ponta şi că în sală sunt vreo 5 premieri şi 50 de miniştri.

”Prin acest discurs mi-am dat seama că oricine ar fi fost sau ar putea să devină premier nu are nicio şansă să-şi exercite funcţia. Am auzit aluzii, acuze nefondate şi insinuări. Nu am negociat cu absolut nimeni, cu absolut nimeni şi mai ales nu am intrat în negocieri care erau împotriva interesului naţional al României şi asta nu are legătură cu PSD, ALDE sau altceva, este vorba de interesul României dincolo de un guvern sau altul”, a susţinut Grindeanu.

”Al doilea lucru, cel legat de sistem, ce luptă a avut domnul Liviu Dragnea cu sistemul în aceste luni în afară de celebra ordonanţă 13? A jucat cineva de aici tenis cu ei? A mângâiat cineva gipsul sistemului ca să-l scape de dosare? Vă rog să vă răspundeţi fiecare dintre dumneavoastră la aceste întrebări”, a mai punctat premierul.

”Dacă există aşa mare încredere, de ce nu faceţi vot secret? Să faceţi vot secret dacă există o aşa mare încredere”, le-a mai spus Grindeanu social-democraţilor.

Ziua votului moţiunii de cenzură: PSD votează împotriva PSD

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite