Greu de tot cu ăştia noi, democraţii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Domnu’ preşedinte Băsescu, domnu’ preşedinte Băsescu, vă rog mult să nu mă pedepsiţi pentru că m-am uitat sâmbătă la Antena 3, să nu mă duceţi pe stadion ca-n Coreea de Nord, că aşa am înţeles eu din ce-a spus domnu’ profesor Voiculescu. Să-mi daţi, dacă se poate, doar un avertisment sau o amendă, iar eu recunosc, regret şi promit că altădată nu mai fac.

Şi să ştiţi că mie nici nu-mi place la stadion şi urăsc fotbalul, nu mă uit decât atunci când joacă PSD şi pierde, aşa cum a făcut deunăzi cu grecii, deşi înainte au vorbit atât de frumos domnu’ Ponta şi domnu’ Corlăţean, şi cum s-ar putea să se-ntâmple şi azi. Aşa că vă rog să-i luaţi pe alţii, că eu mă căiesc. Cât despre Antena 3, am mutat-o deja la canalul 85, să nu mai dau peste ea nici măcar din greşeală şi să vă supăr.   

Sâmbătă, însă, n-am rezistat şi m-am uitat la plenara dumnealor, şi să ştiţi că foarte frumos: a vorbit domnu’ Voiculescu şi toată lumea s-a bucurat şi l-a aplaudat. M-am speriat puţin când a spus c-o să vă judece pentru înaltă trădare şi-i fulgerau ochii, de ziceai că-i Marghiloman. Şi chiar semăna puţin, că s-a luat şi de liberali, eu nu eram atent, da’ am auzit nişte hohote de râs şi de-abia dup-aia am înţeles că a vorbit dumnealui de morală – nu e de râs, foarte bine a făcut. Şi nu doar domnu’ Voiculescu, toţi au vorbit frumos şi au spus lucruri bune pentru ţară.

Da’ eu tot cu dumneavoastră ţin şi le-am spus tuturor: ei, aţi văzut, domnu’ Preşedinte e patriot, nu s-a dus cu fiica dumnealui să ia credit de la străini, a fost la CEC. Ştiam eu dintotdeauna că la stat sunt condiţii mai bune şi de-aia cred c-ar trebui să fie toate băncile de stat – să dea toate credite avantajoase, nu? Şi de-aia nu trebuie dat afară şeful de la CEC, foarte bine că l-aţi sunat atuncea pe ministru; altfel, dacă uita? Eu am crezut, la început, că ei au făcut comisia Senatului pentru domnu’ Gheţea, da’ dup-aia mi-am dat seama că vor să-l firitisească şi pe domnu’ Isărescu.  

Şi mă bucur mult că o să vă faceţi agricultor, că eu dintotdeauna am zis că pământul e baza, nu drăciile ăstea noi –  softuri şi alte prostii. V-am văzut şi-n tractor, aşa trebuie să fie un preşedinte: un exemplu. Da’ una peste alta, bine că a cumpărat fiica dumneavoastră pământul de la străini, că i-al nostru şi, la o adică, dacă nu merge, o să i-l ia o bancă de-a noastră.

Da’ eu sunt convins c-o să meargă, pentru că Dumnezeu o să dea ploaie în 2015, când o să aveţi Dumneavoastră timp de agricultură – doar să nu se apuce ăştia să pună impozit sfintei Biserici. Bine a zis domnu’ Dragnea, cum să pui impozit Bisericii? Omu’ ăsta mi se pare credincios şi o să vedeţi că Dumnezeu o să-l ajute cu regionalizarea, nu ştiu dacă şi cu referendumul. Şi pe domnu’ Ponta la fel, că toţi sunt buni creştini şi invită feţele bisericeşti la congrese, nu e ca la franţuji unde, mi-a zis mie un prieten de acolo, dacă ar fi să vină preoţii la şedinţele socialiştilor, ar veni nu cu binecuvântarea, ci cu afurisenia.  Aşa că să rămână toate cum sunt, biserica fără impozite şi cu salarii de la stat, iar la slujbe o să laude cârmuitorii ţării, oraşelor şi satelor. Că altfel îşi cere înapoi ogoarele şi e de rău.

Şi m-am bucurat  că domnu’ Ponta i-a cam pus cu botul pe labe pe capitalişti. Adică, dumnealui a zis clar că de la anul nu se măresc taxele, iar ei: nu şi nu, că se măresc. Ei, le-a arătat domnu’ prim-ministru cine-i mai tare. Adică, eu înţeleg că trebuie să plătesc mai mult benzina ca să facă domnu’ Şova autostrăzi dracu’ ştie când, Doamne iartă-mă, iar ei, care o să se fâţâie toată ziua pe ele, mârâie că aşa nu mai fac profit. Sau se plâng că de acum încolo trebuie să plătească taxe pe stâlpi – nu le convine, să se spânzure de ei, să facă ce-o şti.

Nu pot să vă spun ce mândru m-am simţit când l-am văzut acolo, la Bruxelles, cu domnu’ Barroso şi cu colegul din Moldova, când au anunţat ei că nu mai e mult până o să circule fraţii noştri fără vize, iar seara – ştiam eu că e om deştept, domnu’ Ponta  – au început vameşii să le numere tuturor ţigările şi gogoşarii, de se făcuse o coadă cum e la noi la ajutoarele sociale, doar că maşinile nu erau aşa scumpe.

Mie îmi place de domnu’ Ponta mai mult decât de domnu’ Antonescu, şi cred c-ar fi bun de preşedinte. Şi am înţeles asta şi de la un domn de la guvern care a zis să tăcem din gură că a făcut el sondaje şi domnu’ Ponta i-ar bate pe toţi în turul doi, aşa că vă întreb: dumneavoastră cu cine o să votaţi? Mie îmi place de domnu’ Ungureanu, că-i om învăţat, îl cunosc şi am şi citit din ce-a scris, da’ nu pot să uit cum râdeau golanii când l-au lucrat de nici nu ştia ce-i cu el. Şi de domnu’ Predoiu îmi place, c-a venit la noi în Moldova şi-a spus că statul e de vină că suntem cam săraci şi că o să ia măsuri, da’ eu vă spun numai Dumneavoastră: tocmai asta mă cam nelinişteşte. Iar cu domnu’ Antonescu nu ştiu ce s-a întâmplat, că-l văd mai tot timpul supărat şi eu zic că un preşedinte trebuie să fie zâmbitor şi blajin, aşa cum era domnu’ Iliescu pe vremuri şi aţi văzut ce bine a fost.  

Da eu mă întreb, că asta n-am aflat-o de la domnu’ de la guvern, oare domnu’ Ponta l-ar bate în turul doi şi pe neamţul acela de la Sibiu, la o adică? Nu de alta, dar eu aş cam vrea să votez cu cine o să iasă, da’ dacă vă hotărâţi Dumneavoastră că e bun cutare de la partide sau de la servicii sau mai ştiu eu de unde, să spuneţi şi poporului. Altfel, eu aştept, poate până la urmă se hotărăşte să candideze şi domnu’ Voiculescu, dacă găseşte timp. Că tare frumos, vă rog să mă scuzaţi, a vorbit sâmbătă. Şi să ştiţi că aşa trebuie în ţara asta, puţină militărie şi să fie folosiţi ăia mai vechi, care au prins oleacă de disciplină de pe vremuri, că ăştia noi – democraţii, Doamne iartă-mă – nu-s în stare să facă mai nimica.   

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite