Gorghiu: Urmează o campanie electorală, trebuie să fie ferită de tentaţia populismului şi a extremismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri că, în contextul în care urmează o campanie electorală în România, aceasta trebuie să fie în mod clar ferită de tentaţia populismului şi a extremismului şi a precizat că liberalii susţin Guvernul pentru a gestiona administrarea ţării, până la alegeri, când va veni un guvern politic.

„Rezultatul referendumului din Marea Britanie reprezintă, fără îndoială, un moment de încercare pentru Uniunea Europeană. Respectăm desigur, cum a spus toată lumea, decizia britanicilor, însă ne-am fi dorit să fie altă decizie, să opteze pentru rămânerea în UE”, a spus Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă.

Copreşedintele PNL a adăugat că liberalii sunt ”foarte încrezători în forţa proiectului european”, aşa cum au afirmat şi la Palatul Cotroceni.

„Reacţiile din partea statelor UE arată că există încă susţinere pentru proiectul unităţii europene, care a adus atât de multe beneficii şi pentru România, începând cu 2007. Vom susţine toate demersurile pe care Preşedinţia şi Guvernul le vor face, pentru ca România să fie parte a procesului de consolidare a unităţii europene, ţinând cont în primul rând de cetăţenii ei”, a mai spus Gorghiu.

Ea a mai arătat că mesajul de solidaritate dat astăzi la Cotroceni este unul care va continua, iar spiritul european nu va fi slăbit în rândul românilor, ca urmare a evenimentelor din Marea Britanie.

„Le transmitem şi noi tuturor românilor acelaşi lucru pe care preşedintele şi premierul le-au spus, şi anume că nu au motive de panică sau de îngrijorare, ca urmare a rezultatului referendumului. Din discuţiile de astăzi, s-a confirmat faptul că economia românească nu va fi afectată de instabilităţile de acum de pe pieţe”, a mai afirmat Gorghiu.

Copreşedintele PNL a ţinut să remarce ”cât de nociv pot fi populismul şi naţionalismul prost înţelese pentru statele UE”.

„Din fericire, în România nu ne confruntăm cu forţe politice semnificative care să promoveze genul acesta de discurs, însă este vital ca noi, oamenii politici şi liderii de opinie, să înţelegem că drumul contestărilor cu orice preţ nu este unul corect”, a spus Alina Gorghiu.

Ea a menţionat că urmează o campanie electorală în România, care trebuie să fie în mod clar ferită de tentaţia populismului şi a extremismului.

„Brexit-ul este un avertisment şi este mai bine să învăţăm din erorile altora, pentru ca românii să nu sufere de greşelile pe care ar putea să le facă clasa politică, indiferent de moment”, a precizat Gorghiu, adăugând că stabilitatea politică şi economică în acest context european este foarte importantă.

„Partidul Naţional Liberal îşi afirmă susţinerea pentru ca actualul guvern să admnistreze ţara, până la alegerile generale, când în urma rezultatelor alegerilor va guverna un guvern politic. Avem nevoie de stabilitate economică şi politică în acest context european”, a mai afirmat Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a mai declarat că este foarte important ce se va întâmpla cu românii din Marea Britanie, unde există o comunitate foarte bine integrată, cu persoane de înaltă calificare, studenţi.

„Trebuie să ştie că vieţile lor nu vor fi în niciun fel afectate în perioada următoare”, a adăugat Gorghiu.

În privinţa relaţiei viitoare cu Marea Britanie, Alina Gorghiu a menţionat parteneriatul strategic pe care ţara noastră îl are cu birtanicii.

„Acest parteneriat strategic trebuie păstrat, mai ales în contextul unui mediu internaţional atât de dificil. Asta înseamnă că ţările noastre rămân aliate în cadrul NATO şi în multe alte instituţii internaţionale”, a arătat Alina Gorghiu, amintind susţinerea pe care Marea Britanie a anunţat-o pentru apărarea Europei de Est, acesta fiind un ”domeniu al colaborării, de substanţă, şi în viitor”.

„Trebuie să ne pregătim pentru preşedinţia Uniunii Europene, care va începe din 2019, cea pe care o va prelua ţara noastră”, a spus Gorghiu, precizând că este nevoie să se analizeze de acum cum va fi gestionată această preşedinţie şi să alegem foarte bine oamenii care vor gestiona acest moment.

Alina Gorghiu a apreciat faptul că toţi liderii politici au avut un mesaj unitar în întâlnirea de la Palatul Cotroceni, cu premierul şi guvernatorul Băncii Naţionale a României. 

„Pe temele care contează pentru România, acest format de astăzi, la Cotroceni, va fi important să continue”, a mai spus copreşedintele PNL. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite