Gorghiu îi dă replica lui Tăriceanu: „Anul trecut îmi propunea funcţii ministeriale ca să plec din PNL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a publicat pe Facebook un text în care îl critică pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi dezvăluie că în urmă cu an acesta i-ar fi promis posturi în Guvern ca să plece din rândul liberalilor.

„Este normal ca dl Tăriceanu, din postura de purtător de cuvânt informal al lui Victor Ponta, să preia toate minciunile difuzate de PSD la adresa mea. E greu de conceput ca domnia sa să creadă, însă, cu adevărat, în ceea ce spune, de vreme ce anul trecut îmi propunea funcţii ministeriale în schimbul plecării din PNL“, scrie Gorghiu pe Facebook.

„Spre deosebire de domnia sa eu nu pot fi cumpărată pentru a trăda singurul partid din care am făcut parte de la intrarea în politică, acum 13 ani deja...Si nici nu am vreo obligatie la PSD sau altcineva, cum pare sa fie cazul altora. Mi-as fi dorit ca dl Tariceanu sa împrumute mai mult din demnitatea si rafinamentul foştilor preşedinţi PNL, in faţa cărora ne aplecăm cu infinit respect la fiecare Congres“, a completat ea.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică seară, la Antena 3, că PNL încearcă să răstoarne o majoritate la Cameră şi la Senat, făcându-se ”campionul luptei anticorupţie”, din dorinţa de a ajunge la guvernare, el acuzându-i pe liberali de ”dublă atitudine cinică”.

Tăriceanu a menţionat că singurul mod în care PNL doreşte să se facă ”campion al anticorupţiei” este prin această modalitate de a subţia rândurile actualei majorităţi parlamentare.

El a vorbit despre co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, şi a spus că aceasta trebuie să ”dea explicaţii serioase la ceea ce a apărut în presă, referitor la contractele cu statul”.

”În aceste zile, au fost dezvăluiri foarte serioase şi consistente în privinţa co-preşedintelui PNL, doamna Gorghiu, care, s-a văzut ce? Că aşa cum domnul Şova este acuzat pentru contracte cu firme ale statul, şi doamna Gorghiu are la fel. Nu numai atât, sunt acuzaţii privind numirea tatălui ei în funcţii de conducere, în întreprinderi de stat. Nu poate fi campioana luptei anticorupţie, are o problemă serioasă şi va trebui să dea nişte explicaţii serioase, la toate aceste lucruri care au apărut în presă”, a afirmat Tăriceanu, despre Alina Gorghiu.

Citeşte şi: 

Tăriceanu pune la colţ CCR: Să fie foarte clar. Parlamentarii nu ascultă ordine de la nimeni

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat luni, în termeni agresivi, posibilitatea ca magistraţii CCR să hotărască repetarea votului privind ridicarea imunităţii senatorului PSD Dan Şova. „Parlamentul nu va primi indicaţii politice“, a spus preşedintele Senatului.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite