Gorghiu, Geoană şi Tomac cer demisia sau demiterea lui Gabriel Oprea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, îi transmite vicepremierului Gabriel Oprea că nu a procedat corect pentru că a recunoscut abia după două zile de la producerea accidentului că poliţistul care a murit după ce a căzut într-o groapă făcea parte din coloana oficială care îl însoţea. Gorghiu îi cere lui Oprea să explice împrejurările în care care s-a petrecut accidentul. Mircea Geoană şi Eugen Tomac cred că se impune demisia lui Oprea.

UPDATE Mircea Geoană, preşedintele PSRO, pe pagina sa de Facebook: Situaţia este atât de gravă, încât opinia publică are tot dreptul să fie revoltată şi să ceară transparenţă totală privind cauzele accidentului în care un om a murit. Clarificările necesare trebuie să apară de urgenţă, iar vinovaţii trebuie să plătească. Instituţiile abilitate vor stabili consecinţele juridice, iar autorităţile trebuie să ia măsuri pentru ca astfel de situaţii să nu se mai întâmple. Până atunci însă, din punct de vedere politic, este clar că Gabriel Oprea nu mai poate rămâne în funcţia de Ministru de Interne.

UPDATE Preşedintele PMP, Eugen Tomac, pentru „Adevărul“:  Un politician care serveşte intersele publice şi pune mai presus de orice respectul faţă de cetăţeni, trebuie să facă şi gesturi prin care să confirme că acordă valoare expresiei plină de încărcătură politică – interesul naţional. În cazul poliţistului care şi-a pierdut viaţa la locul de muncă, cred că este necesar ca liderul UNPR să le explice românilor ce s-a întâmplat şi dacă respectă cu adevărat uniforma poliţistă şi instituţia pe care o conduce trebuie să demisioneze. Este un gest minim prin care poate deplânge tragedia produsă

UPDATE Alina Gorghiu a revenit peste zece minute cu următoarea completare: Dacă vicepremierul Gabriel Oprea nu lămureşte urgent şi complet toată situaţia nu există altă soluţie decât demisia sau demiterea acestuia.

Alina Gorghiu a postat, iniţial, pe pagina sa de Facebook, următorul mesaj: Nu aşa se face, domnule vicepremier Oprea, ministru al Afacerilor Interne! Nu se aşteaptă două zile, să vă mai gândiţi dacă este cazul sau nu să admiteţi că poliţistul care a decedat făcea parte din coloana dumneavoastră oficială. Nu se poate ca printr-un vag comunicat al Poliţiei Capitalei să minimalizaţi o tragedie. Trebuie să furnizaţi familiei, opiniei publice, colegilor poliţişti toate informaţiile necesare: ce activitate a avut loc, de ce era necesară deplasarea în regim de coloană oficială, cu ce viteză se deplasa coloana? O politică responsabilă înseamnă asumare şi transparenţă, aşa că vă solicit să reveniţi asupra exerciţiului de comunicare cu care sunteţi dator opiniei publice.

Bogdan Cosmin Gigina, poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei care a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată în mijlocul drumului, făcea parte din coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Aşa a anunţat într-un comunicat de presă Poliţia Română. Iniţial, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei spunea că în momentul accidentului Gigina se îndrepta spre o zonă în care ar fi urmat să fluidizeze circulaţia.

„Poliţistul se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu specifice poliţiei rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil şi fix de fluidizare a traficului rutier în municipiul Bucureşti, asigurând deplasarea în siguranţă, a unei coloane oficiale, precum şi a celorlalţi participanţi la trafic”, potrivit comunicatului emis de Poliţia Română.

Conform documentului citat, coloana oficială se întorcea de la o activitatea „în cadrul unei instituţii din domeniul securităţii şi ordinii publice”.

Coloana oficială a viceprim–ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, de care demnitarul beneficia in condiţiile legii, se deplasa cu o viteză adaptată la condiţiile meteo şi de trafic existente, pe traseul Băneasa – P-ţa. Presei Libere – Arcul de Triumf – P-ţa. Charles de Gaulle – P-ţa. Victoriei – Bd. Uranus – Str. Ştirbei Vodă, mai spun oficialii Poliţiei Române.

Cu puţin timp înainte de declaraţia oficială dată de reprezentanţii Poliţiei Române, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) Dumitru Coarnă a declarat pentru adevărul.ro că în momentul accidentului poliţistul Bogdan Cosmin Gigina se afla în coloana oficială a viceprim-ministrului Gabriel Oprea. Acesta a ţinut însă să atragă atenţia că, în condiţii de ploaie cu temperaturi de sub 10 – 15 grade, poliţiştii nu trebuie să meargă cu motocicletele.

Era (Bogdan Cosmin Gigina – n.r.) în coloană oficială. Era coloana viceprim-ministrului Gabriel Oprea. În opinia mea nu avea voie să meargă pe motocicletă în condiţiile de trafic respectiv, în special ploaia, pentru că acolo sunt două probleme fundamentale: acvaplanarea şi vizibilitatea. Dar asta este o problemă ce ţine de cel care formează coloana, nu de prim-ministru, sau viceprim-ministrul, sau preşedinte, sau de beneficiarul coloanei”, a spus Coarnă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite