Gorghiu o acuză pe Firea că a oprit mitingul PNL pentru Cioloş: „Ce naşte din Iliescu, comunism respiră“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Alina Gorghiu spune că Primăria Capitalei nu a aprobat organizarea mitingului de susţinere a premierului Dacian Cioloş, acuzând-o pe Gabriela Firea, primarul Capitalei, că urmează politica lui Ion Iliescu.

„Ce naşte din Iliescu, comunism respiră. Am aflat acum câteva minute că Primăria Capitalei a decis cenzurarea manifestaţiei publice pentru care PNL a făcut, zilele trecute, demersurile instituţionale. Evenimentul ar urma să aibă loc sâmbăta aceasta. Mizam pe participarea bucureştenilor care susţin o guvernare reformistă după 11 decembrie. Cer Primăriei Capitalei să intre urgent în legalitate şi să acorde aprobarea pentru desfăşurarea mitingului PNL“, a scris Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook. 

Liderul PNL a mai spus că PSD se opune manifestărilor publice. „Politica pumnului în gură nu e vreo noutate pentru Partidul Mineriadelor, din care face parte doamna primar. De altfel, Liviu Dragnea voia să închidă, nu de mult, gura criticilor de pe internet. În 2015, pe atunci premier, Victor Ponta ne ameninţa pe cei din PNL cu o contramanifestaţie şi cu dosare penale, pentru că intenţionam să ieşim în stradă ca să milităm pentru un guvern curat. Recent erau ameninţaţi cetăţenii strânşi în faţa Senatului pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de blocarea justiţiei în cazul Oprea-Gigină“, a mai spus Goghiu.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, duminică seară, la România TV, că PNL a trimis Primăriei Bucureşti o solicitare pentru a autoriza organizarea unui miting în Piaţa Victoriei, sâmbăta viitoare, pentru susţinerea Guvernului tehnocrat, acţiune la care sunt aşteptate aproximativ 50.000 de persoane.

”Am primit la Primăria Generală a Capitalei o solicitare din partea PNL pentru a organiza un miting pe data de 22 octombrie, deci sâmbăta viitoare, între 8.00 şi 14.00, miting pentru susţinerea guvernului technocrat în Piaţa Victoriei, număr participanţi - circa 50.000 de persoane din Bucureşti şi din provincie”, a anunţat primarul Capitalei.

Ea a susţinut că în ziua desfăşurării mitingului vor fi blocate zonele Piaţa Victoriei, Aviatorilor, Kiseleff, Ion Mihalache, Titulescu, Calea Victoriei, Lascăr Catargiu.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite