Gorghiu, de acord cu Dragnea în privinţa unui referendum organizat în primăvară pentru definirea familiei: „PNL susţine familia tradiţională“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL Alina Gorghiu şi liderul PSD Liviu Dragnea FOTO Eduard Enea
Preşedintele PNL Alina Gorghiu şi liderul PSD Liviu Dragnea FOTO Eduard Enea

Preşedintele PNL Alina Gorghiu s-a arătat deschisă propunerii preşedintelui PSD Liviu Dragnea de a organiza în primăvară un referendum naţional pentru definirea familiei în Constituţie.

“Este în Senat la acest moment, blocată în plen din lipsă de cvorum. Sesiunea parlamentară s-a cam sistat la Senat dar, în opinia mea, în primăvară, poate fi o iniţiativă care să poată fi supusă referendumului naţional”, a spus preşedintele PNL Alina Gorghiu. 

Liderul PNL a mai spus că susţine familia tradiţională, dar şi măsuri de protecţie juridică pentru minorităţi, însă discuţia se va purta, luni, în conducerea PNL.„Intotdeauna sunt în PNL mai multe voci, lucru care este firesc să fie într-un partid liberal şi, în general, într-un partid care nu mimează democraţia. Tema va fi discutată luni la Biroul Politic Naţional. Dacă vreţi să vă spun poziţia mea, este una pe care nu odată am expus-o în spaţiul public. PNL susţine familia traditională, este un punct cheie în programul de guvernare: măsurile care încurajează natalitatea, care încurajează demografia din România, însă, evident, credem în măsuri de protecţie juridică pentru minorităţi, aşa cum Constituţia prevede”, a mai declarat Alina Gorghiu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, joi, la Digi 24, că ar vrea ca referendumul pentru introducerea în Constituţie a definiţiei familiei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie să aibă loc cel târziu în primăvara anului viitor, în aprilie şi mai, pentru ca problema să capete o soluţie sau alta înainte ca dezbaterea să provoace dispute prea mari în societate.

„Personal, susţin această idee şi vreau să se organizeze referendumul cel mai târziu în primăvara anului viitor, poate în aprilie sau mai”, a declarat Dragnea, la Digi24

Liderul PSD crede că o soluţionare prin referendum a acestei dispute va evita situaţia în care să existe o divizare socială amplă. „Tema riscă să producă răni adânci în societatea românească”, a mai spus liderul PSL.

Dragnea a subliniat şi că nu era de dorit suprapunerea alegerilor parlamentare cu referendumul, deoarece ar fi fost aduse daune dezbaterii pe ambele chestiuni. De altfel, preşedintele PSD  a declarat, vineri, că social-democraţii nu susţin organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare, precizând că senatorii PSD Ovidiu Donţu şi Titus Corlăţean care au depus la Senat un proiect în acest sens ar trebui să îl retragă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite