Good news, varianta .ro la fake news. Cum ar arăta ştirile zilei, dacă s-ar aplica sugestia ministrului PSD Doina Pană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doina Pană, ministrul Apelor şi Pădurilor, vrea ca în presă să apară mai multe ştiri pozitive, iar pentru asta e gata să propună trusturilor de presă anumite facilităţi, cum ar fi deduceri de TVA. „Adevărul“ a venit cu mai multe exemple referitoare la modul cum ar arăta o ştire în varianta reprezentantei PSD.

Iniţiativa Doinei Pană porneşte de la constatarea că în România s-a ajuns la un grad înalt de violenţe, ură şi dezbinare. „Astea sunt toate efectele unor propagări doar a ştirilor negative în România“, a declarat Doina Pană într-un interviu pentru Libertatea. „Tânărul care se uită la TV se identifică cu ceea ce vede. Şi el când vede că se parvine uşor prin prostituţie, prin furt... şi avem atât de multe exemple pozitive. Eu nu vreau să văd numai tineri care fac «minuni», în sensul rău, ci să văd şi olimpicul“, a completat Pană care consideră că presa din România ar trebui să fie ca mass-media din Canada unde, după cum spune ea, nu sunt deloc ştiri negative.

Ministrul spune ca s-a gândit şi la „unele măsuri legislative“ pentru încurajarea promovării ştirilor pozitive. „Putem veni cu o deducere de TVA, cu o impunere clară. Ei (n.r.- televiziunile ) consideră că le scade ratingul. Le scade la toate, că toate vor avea astfel de ştiri pozitive“, a adăugat reprezentanta PSD.

Sugestii de ştiri pozitive

„Adevărul“ dă cu această ocazie mai multe exemple de titluri de ştiri într-o notă pozitivă, pentru a nu deranja personalităţi din domenii ca politică, sport şi justiţie sau oameni simpli.  De exemplu, înfrângerea suferită de Simona Halep în partida cu Maria Şarapova, nu ar mai trebui abordată ca înfrângere. „Simona Halep i-a asigurat Mariei Şarapova o revenire de zile mari“, ar fi titlul într-o notă pozitivă.

Un al doilea exemplu, luat tot la întâmplare, e situaţia prezenţei la şedinţele celor două Camere în cazurile lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu. În loc să fie prezentaţi ca nişte lideri care au condus doar un sfert din şedinţele de la Camera Deputaţilor, respectiv Senat, aceştia ar trebui să fie apreciaţi pentru faptul că au reuşit să ajungă, totuşi, la locul de muncă. „Dragnea şi Tăriceanu au muncit pentru ţară, nu au pierdut timpul“, ar fi abordarea în varianta Doina Pană.

Nu în ultimul rând, un protest la adresa Guvernului pe tema legilor Justiţiei ar fi prezentat nu ca un răspuns la măsuri controversate anunţate de Cabinetul Tudose, ci ca o adunare cu scop cultural. „Cea mai mare expoziţie de luminiţe de telefon, organizată în Piaţa Victoriei“ ar fi titlul pozitiv, nu clasicul „Protest faţă de Tudorel Toader şi Guvernul Tudose“. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite