Legile care apăreau pe site-ul Senatului ca fiind adoptate, deşi nu fuseseră votate de Cameră, au fost scoase ulterior de pe site. „E o eroare materială“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea privind statutul magistraţilor, care face parte din pachetul de legi pe Justiţie, dar şi Legea ANI, au apărut ca deja adoptate pe data de 6 decembrie, de către Camera Deputaţilor, pentru aproape o oră, potrivit paginii online a Senatului. Iniţiativele nici măcar nu fuseseră votate în Camera Deputaţilor. Ulterior, secretarul general al Senatului a precizat că e vorba de „o eroare materială“ şi că proiectele vor fi scoase de pe site.

UPDATE Potrivit Hotnews, secretarul general al Senatului, Ion Vărgău, a vorbit cu unul din vicepreşedinţii instituţiei, Mihai Goţiu, şi i-a explicat faptul că e vorba de „o eroare materială“. Mai exact, pe la Vărgău nu au trecut cele două proiecte de lege pentru a fi semnate, mai ales că ele nu fuseseră încă adoptate. 

„Domnul Vargau mi-a spus că este vorba de o eroare materială ştiind că ar fi trebuit să fie astăzi Birou Permanent. La ora 13 am fost anuntaţi că se va ţine la ora 14. La ora 14 l-am chemat pe domnul Tăriceanu şi l-am întrebat, a zis ca îl facem la ora 17.00. Miza este că trebuie să se dea termen pentru depunerea de amendamente (la proiectul Statutului magistraţilor - n.r.)“, a declarat Goţiu pentru HotNews. Mai mult, acesta a precizat faptul că  secretarul general a Senatului a subliniat că nu e vorba de nicio „rea-intenţie“. Cele două proiecte de lege au fost scoase de pe site-ul Senatului. „


Pe pagina Senatului poate fi observat faptul că proiectul de modificare a Legii privind statutul magistraţilor ar fi deja adoptat de Camera Deputaţilor, deşi în acest for încă se dezbate iniţiativa. Mai mult, proiectul apare şi ca înregistrat la Senat. 

Reamintim faptul că majoritatea PSD-ALDE, alături de UDMR, poate trece cu lejeritate acest proiect de lege, neavând emoţii în ceea ce priveşte respingerea iniţiativei. Mai precis, PSD, ALDE şi UDMR are peste 60% dintre deputaţi. 

De asemenea, pe site-ul Senatului apare ca adoptată şi iniţiativa care prevede că interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor descoperiţi de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în conflict de interese în perioada 2007 - 2013 încetează de drept. Deocamdată au fost adoptate doar amendamentele, nu şi întreg proiectul de lege. 

„Proiectele de lege pentru subjugarea Justiţiei apar deja pe site-ul Senatului ca fiind aprobate. PSD-ALDE se aştepta să treacă prin Camera Deputaţilor ca prin brânză. Din fericire, nu a fost aşa. USR a fost azi buturuga mică. Suntem aici de la ora 10. Şedinţa încă continuă“, a declarat deputatul USR, Claudiu Năsui. Deputatul liebral Florin Roman a mers la microfonul central pentru a spune cu subiect şi predicat de faptul că cele două legi apar deja ca adoptate de Senat. După primele cuvinte, Gabriel Vlase i-a tăiat microfonul.

Click pe imagine pentru rezoluţie mai mare

Lege magistrati Lege magistrati
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite