Gigi Becali regretă funcţia de europarlamentar: „Am făcut o mare greşeală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali vrea să se întoarcă la Bruxelles Foto Adevărul
Gigi Becali vrea să se întoarcă la Bruxelles Foto Adevărul

Gigi Becali a declarat luni că se va consulta cu avocaţii săi pentru a vedea dacă va putea să îşi reia mandatul de europarlamentar. El este de părere că ar fi scăpat de condamnare dacă ar mai fi fost europarlamentar.


„Am făcut o mare greşeală că m-am retras din mandatul de europarlamentar, că nu aveau curajul să facă asta. M-am retras, am zis că vreau să lupt pentru ţara mea. Am ieşit, iar de acum încolo vreau să lupt pentru familia mea. Nu mi-am dat seama, am fost un idealist şi am greşit. Îmi pare rău că m-am retras din mandatul de europarlamentar. Acum, am pus nişte avocaţi să se intereseze dacă pot să îmi reiau mandatul, pentru că demisia eu nu mi-am dat-o de acolo“, a declarat Becali pentru Sport.ro.

Becali a lăsat de înţeles că a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspensare la cererea preşedintelui Traian Băsescu.

„Omul e tare, are putere. Nu am ştiut că are o aşa mare putere asupra omului puternic. Dacă a putut să facă asta, bravo lui. Dar să ştie un lucru, noi nu răspundem doar pe lumea asta, ci şi pe ailaltă. (..) A zis că el deţine puterea în justiţie şi face ce vrea cu mine“, a mai spus Becali, subliniind că va face acţiune la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg în acest dosar. "E o decizie care nu e chiar definitivă, definitivă. E definitivă pentru România, dar voi ataca la CEDO, ca să se facă o revizuire. Probabil că va dura un an de zile, după care se vor schimba multe sintagme. Se vor schimba mai multe şi peste un an şi jumătate, după prezidenţiale. (..)M-au făcut căţeluş. Mie mi-au omorât sufletul, mi-au demonstrat că ei fac ce vor“, a afirmat Becali.

Deputatul George Becali a fost condamnat luni la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat că i-a sechestrat şi i-a torturat pe cei care i-au furat maşina în 2009. Decizia a fost luată de magistraţii completului de 5 judecători al Curţii Supreme. Decizia este definitivă.

La aflarea sentinţei,Becali, aflat în Dubai, a declarat că nu mai vrea să trăiască în teroare. „Mi-e jenă să mai vin în ţară. Mă mai gândesc dacă mă întorc. Viaţa mea şi a familiei mele nu vreau să fie în teroare, nu mai vreau ca familia mea să plângă, au plâns destul. Trebuie să iau o decizie să nu mai sufere familia mea. Vreau ca ei să fie duşi undeva unde să fie linişte. În altă ţară, pentru că România nu este un loc sigur. O să vin în ţară săptămânal, să o văd pe mama, dar nu vreau să mă vedeţi voi”, a declarat Becali.

George Becali a demisionat din PNL şi va activa ca parlamentar independent, a anunţat, luni, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite