Ghiţă, despre proteste: Sunt exemple clare de acţiuni ruseşti în Bulgaria. Le e jenă să ocolească România?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă, patronul postului România TV, crede că influenţele ruseşti ar fi putut avea un cuvânt de spus în cazul recentelor proteste. În opinia sa, “Guvernul trebuie să lase deoparte eventualele probleme electorale şi să se gândească cu mult curaj la administrarea treburilor ţării pe termen lung şi mediu”.

Într-un interviu acordat site-ului Ziare.com, Ghiţă vorbeşte despre proteste, dar şi despre modul în care mass-media a reflectat aceste evenimente.

“Media nu are voie să fie iresponsabilă. Nu are voie să instige oamenii împotriva legilor unei ţări. Motivele pentru care totuşi o fac sunt clare: bani pentru publicitate de la Chevron sau RMGC, susţinerea taberei politice antiguvernamentale, interese private sau statale ca România să fie instabilă politic şi să pară neguvernabilă etc.”, susţine Ghiţă.

În opinia sa, Guvernul Ponta “trebuie să lase deoparte eventualele probleme electorale şi să se gândească cu curaj la administrarea treburilor ţării pe termen lung”.

“Ponta are 40 de ani. Va rămâne un conducător în politica din România încă 20 de ani. A căpătat în aceşti ani experienţă. Să facă ce trebuie. Să negocieze bine şi să obţină cât mai mulţi bani pentru România şi cât mai multe garanţii pentru mediu. Cu bani protejezi şi mediul. Dar să facă. Va plăti mai mult dacă stă şi nu face nimic”, crede Ghiţă.

În interviu, el arată că susţine atât exploatarea gazelor de şist, cât şi proiectul de la Roşia Montană. Întrebat ce le transmite celor care cred că aceste două proiecte ar putea provoca dezastre ecologice, Ghiţă a replicat: “Nu susţin neapărat doar aceste două proiecte. Susţin orice proiect viabil care să însemne dezvoltare economică. Fiecare din aceste proiecte poate aduce 1% plus la PIB-ul României”.

“Stăm pe un munte de aur. Avem cea mai mare mină de aur din Europa şi stăm pe o mare de gaz, iar noi suntem săracii Europei. Ne trebuie bani pentru spitale şi maternităţi, pentru grădiniţe şi şcoli, pentru cămine de bătrâni şi asistenţă socială. Ne trebuie bani să şcolim mai bine profesorii şi doctorii. Fără profesori şi doctori suntem o naţie moartă. Să se trezească toţi cei care trăiesc în Utopia. Ţara noastră se cheamă România şi mai avem multe de făcut până să ajungem din urmă alte ţări”, a conchis el.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite