Ghişe (PNL), despre cazul Silaghi: „PNL e trupul din care se hrănesc Băsescu şi PDL. E posibil un schimb de ministere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul liberal Ioan Ghişe crede că Traian Băsescu (foto) lansează atacuri premeditate în direcţia PNL FOTO Mediafax
Senatorul liberal Ioan Ghişe crede că Traian Băsescu (foto) lansează atacuri premeditate în direcţia PNL FOTO Mediafax

Senatorul liberal Ioan Ghişe consideră că membrii formaţiunii sale au devenit ţinta unor atacuri premeditate, ai căror autori sunt Traian Băsescu şi mai mulţi democrat-liberali. În aceste condiţii, Ghişe a reamintit că „în cadrul unei coaliţii, este posibil şi un schimb de ministere“.

 În ce priveşte numele vehiculate pentru conducerea Ministerului Transporturilor, Ioan Ghişe susţine că există posibilitatea unui schimb de ministere cu PSD, adăugând că varianta nu a fost încă discutată de membrii formaţiunii.

„În cadrul unei coaliţii de guvernare nu este exclus, este posibil, deşi nu am auzit aşa ceva, un schimb de ministere. E o posibilitate cu şanse mici, probabil că va rămâne portofoliul de la Transporturi liberalilor.“, a arătat liberalul, într-un interviu la RFI.

Ghişe crede că „deja s-a creat o tradiţie ca miniştrii liberali să suporte diferite tipuri de atacuri, în mod special de la Băsescu“, oferind exemplul mai multor colegi: Paul Păcuraru, Teodor Atanasiu, Norica Nicolai.

„E o strategie pe care o aplică Băsescu liberalilor, iar de când cu coabitarea, constatăm că în Guvernul USL doar cei care provin de la liberali suportă astfel de şicane sau jene. În cazul domnului Silaghi, a mai fost un atac din partea ANI pe care ulterior l-a câştigat în instanţă, dar asta s-a petrecut după ce a fost schimbat din funcţie.“, a arătat Ghişe.

Totodată, Ghişe l-a acuzat pe şeful statului că ar fi elaborat „o strategie de distrugere a PNL“.

„Eu spun clar că Băsescu şi PDL duc o bătălie cu PNL. Trupul din care găsesc să se hrănească este PNL. Ei au avut, în 2006, chiar o strategie de distrugere a PNL, când s-a creat un grup condus de domnii Stolojan şi Valeriu Stoica, grup care s-a desprins din PNL. Chiar eram în Parlament atunci, priveam cu amărăciune cum colegii noştri, împreună cu cei doi lideri, mergeau în tabăra lui Băsescu. Aşa s-a creat PLD şi apoi au mai fost luaţi prin diverse forme – şantajaţi, mituiţi – încă un sfert. E un sport pentru Băsescu şi PDL să lovească în PNL.“, a explicat liberalul.

„Îţi dai seama că sunt lucruri construite, cu ţintă politică şi se acţionează împotriva unor personaje care nu sunt dorite de Băsescu.“, a conchis Ghişe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite