Ghinea îl critică pe Juncker pentru că a participat la comemorarea lui Marx: O atitudine stupidă. În Est avem dreptul la memorie şi la respect faţă de suferinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea

Deputatul USR Cristian Ghinea a criticat decizia preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, de a participa la un eveniment în memoria lui Karl Marx, „cel care a pus bazele uneia dintre cele două ideologii criminale ale secolului trecut“.

„O atitudine stupidă a Preşedintelui Comisiei Europene, care participă la glorificarea celui care a pus bazele uneia dintre cele două ideologii criminale ale secolului trecut. Dictatura proletariatului, rolul conducător al sectei numite «partid», exterminarea oponenţilor - toate sunt de la Marx, ceea ce face marxismul o ideologie criminală în sine. În Vest să îi aduci omagii denotă ignoranţă. În Est avem dreptul la memorie şi la respect faţă de suferinţe. Juncker este Preşedinte pentru toată Uniunea Europeană. Reprezint cel mai pro-european partid din Parlamentul României şi pot afirma că e un moment ruşinos pentru UE. Mă aştept ca europarlamentarii români să protesteze. O gafă de proporţii“, a scris Ghinea pe Facebook. 

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a deschis o serie de expoziţii în Trier, oraşul natal al lui Karl Marx. Festivitatea a avut loc sâmbătă, când s-au s-au împlinit 200 de ani de la naşterea filosofului. 

Deputatul britanic Daniel Kawczynski - născut în Polonia comunistă - a apreciat că Juncker "dă dovadă de un prost gust înfiorător prin comemorarea unei ideologii care a devastat brutal jumătate din Europa".

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene Mina Andreeva a precizat că Juncker va "rosti un discurs la comemorarea a 200 de ani de la naşterea lui Karl Marx", dând asigurări că, "după decenii de experienţă în politică la nivel naţional şi european, preşedintele Juncker este foarte conştient de faptele şi sensibilităţile istorice".

"Indiferent ce părere au oamenii despre Karl Marx, cred că nimeni nu poate contesta că este o personalitate care a marcat istoria, într-un fel sau altul", iar "a nu vorbi despre el s-ar apropia de a nega istoria", a spus Andreeva, argumentând decizia lui Juncker de a accepta invitaţia la evenimentul de la Trier.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite