Ghici, ghicitoarea mea! Cine a făcut-o pe Viorica mare şi tare?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu vă repeziţi să spuneţi că Liviu Dragnea. Cu riscul de a stârni un val de critici de la vajnicii apărători ai preşedintelui Iohannis, locatarul de la Cotroceni este vinovat de mărirea doamnei Dăncilă, de trecerea ei de la statutul de „băgător de seamă“ pe la Parlamentul European la cel de premier, de om care reprezintă România în lume.

În fond, dacă preşedintele Iohannis ar fi respins nominalizarea Vioricăi Dăncilă, doamna din Videle n-ar fi ajuns niciodată să vorbească vrute şi nevrute pe la Tel Aviv şi Vatican.

Există un vechi proverb românesc care spune că „prost nu e cine cere, ci cine dă“, iar onoratul nostru preşedinte a dat PSD-ului, şi în special lui Liviu Dragnea, cel mai potrivit premier pentru interesele cercetaţilor penal. Nimic nu o recomandă din punct de vedere al carierei politice şi profesionale pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de premier. Sprijinul partidului şi al majorităţii parlamentare nu era suficient, era nevoie şi de acordul lui Iohannis. Doamna Dăncilă ar fi putut să rămână doar o simplă nominalizare, subiectul unor ştiri de două-trei zile, dacă preşedintele Iohannis ar fi luat decizia corectă şi ar fi solicitat PSD numele unui alt candidat. Sincer, mai rău ca Dăncilă nu cred că putea fi şi chiar dacă la nivelul competenţei am fi avut un premier la fel de slab, s-ar fi evitat ca toată puterea politică să se concentreze în jurul organizaţiei PSD din Teleorman, care este ca un scut în jurul lui Dragnea.

Cu Viorica Dăncilă în post la Palatul Victoria şansele ţării noastre de a fi un partener credibil în marele proiect european vor scădea îngrijorător.

Grindeanu şi Toader au fost şi ei nişte premieri slabi, dar împinşi de la spate de alţi colegi din teritoriu, ale căror interese, în special economice, s-au ciocnit de cele ale lui Dragnea, au intrat în conflict cu liderul PSD. Or, în cazul Dăncilă, această posibilitate era nulă din start. Toată cariera politică mediocră pe care a avut-o doamna Dăncilă până în februarie 2018 se datorează lui Liviu Dragnea, însă faptul că a ajuns premier al României este greşeala lui Klaus Iohannis. Mai mult, preşedintele continuă să lucreze fară să vrea la imaginea a doamnei Dăncilă. Solicitarea preşedintelui ca premierul să demisioneze nu face altceva decât să-i consolideze doamnei în cauză statutul de jucător politic important, să-i aducă un beneficiu de imagine în ochii susţinătorilor PSD. Ar fi fost mai nimerit ca ţinta atacului preşedintelui să fi fost Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, să le ceară liderilor majorităţii parlamentare PSD-ALDE să se retragă de la guvernare deoarece prin acţiunile lor, puse în practică de premieri şi miniştrii inconştienţi, pun în pericol viitorul european al României. 

Trist este că, la cum stau lucrurile, nu există nicio o speranţă ca până la 1 ianuarie 2019, atunci când România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, să avem un alt premier, iar cu Viorica Dăncilă în post la Palatul Victoria şansele ţării noastre de a fi un partener credibil în marele proiect european vor scădea îngrijorător.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite