Gheorghe Flutur: Am ajuns în această situaţie pentru că am confundat moţiunea politică din partid cu moţiunea de cenzură din Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Flutur la congresul PNL FOTO Captură
Gheorghe Flutur la congresul PNL FOTO Captură

Gheorghe Flutur a transmis în discursul său la congresul PNL că, în opinia sa, moţiunea de cenzură a fost folosită împotriva adversarului politic, în contextul alegerilor pentru şefia PNL, cursă în care s-au înscris premierul Florin Cîţu şi actualul preşedinte al PNL Ludovic Orban. Liderul le-a transmis foştilor colegi de coaliţie că nu ei le spun liberalilor pe cine vor preşedinte al PNL.

„Trebuie să ne hotărâm ce vrem. Mă bucur că moţiunea lui Florin Cîţu acceptă curentele liberal, conservator şi creştin-democrat. Profesionalizarea partidului, comisiile de specialitate, meritocraţia este urgent nevoie de aşa cevasă nu ne facem de râş cu imaginea proastă pe care o avem câteodată din cauza unora propuşi în funcţii. Întărirea parteneriatului cu preşedintele României este fundamentală”, a transmis Gheorghe Flutur. 

În ceea ce priveşte relaţia cu celelate partide politice, liderul a transmis: „Nu domnilor, care vreţi să fim în coaliţie, ne spuneţi dumneavoastră cine vreţi să fie preşedinte la PNL. Astăzi am ajuns în această situaţie pentru că am confundat moţiunea politică din partid cu moţiunea de cenzură din Parlament, folosită împotriva adversarului tău politic. E foarte grav. Dragă PNL Trebuie să ne revenim la normalitate. 

„Relaţia cu Partidul Popular European este fundamentală”, mai spune liderul.

Congresul PNL, eveniment la care participa 5.000 de delegaţi chemaţi să aleagă noul şef ae desfăşoară luni începând cu ora 11.00 la Romexpo. Florin Cîţu pleacă din poziţia de favorit, având de partea sa majoritatea liderilor de filială.

Declaraţiile liderului vin în contextul în care situaţia guvernamentală actuală este una de criză după ieşirea USR PLUS de la guvernare. Foştii colegi de coaliţie au cerut demisia premierului Florin Cîţu şi au depus o moţiune de cenzură alături de AUR. 

Citeşte şi: Viziuni diferite pe tema votului din Parlament pentru noua componenţă a Guvernului

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite