Gerea: Am solicitat să i se retragă sprijinul politic lui Daniel Constantin. Ar fi mai bine să facă politică în afara ALDE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele ALDE, Andrei Gerea, a declarat luni, la Parlament, că a solicitat să i se retragă sprijinul politic lui Daniel Constantin având în vedere atitudinea sa din ultima perioadă, precum şi faptul că nu recunoaşte „sub nicio formă” autoritatea Delegaţiei Permanente, fiind mult mai bine pentru partid ca vicepremierul să facă politică în afara formaţiunii.

„Mi s-a părut penibil din partea unui copreşedinte al partidului să ceri cuvântul pentru cinci minute, foarte politicos, vreau şi eu să vă spun câteva lucruri, şi, la finalul votului, să te ridici să pleci fără să mai aştepţi măcar un punct de vedere al lui Călin Popescu Tăriceanu, al colegilor pe care, cel puţin, afirmi că îi respecţi. Mi s-a părut că este extrem de urât. Am solicitat să i se retragă sprijinul politic având în vedere şi atitudinea din ultima perioadă şi o constantă a domniei sale prin care, aş putea spune, că a lipsit total din dezbaterile la nivel înalt care au avut loc în cadrul societăţii noastre în ultima perioadă şi mai ales bazându-mă pe faptul că el nu recunoaşte sub nicio formă autoritatea Delegaţiei Permanente, autoritatea partidului, exact autoritatea forului care l-a şi confirmat ca parlamentar, candidat la parlamentare şi ulterior ministru", a afirmat Andrei Gerea, la Parlament, potrivit News.ro

Vicepreşedintele ALDE a mai spus că i se pare normal ca Daniel Constantin să-şi dea măcar demisia „de bun simţ din aceste poziţii, nu neapărat din calitatea de membru al partidului”. „Eu am considerat că, având în vedere tot ceea ce a făcut sau nu a făcut Daniel Constantin în această perioadă, eu cred că pentru el şi pentru ALDE mai ales este mult mai bine ca să facă politică în afara partidului. Nu m-aş mira să-l văd că îmbrăţişează alt proiect politic, pentru că nu este o caracteristică a domniei sale puterea de a-ţi asuma decizii şi pentru a lupta pentru ideile tale la suprafaţă, transparent”, a adăugat deputatul.

Andrei Gerea a mai spus că Daniel Constantin „şi-a achiziţionat un bilet doar dus în acest moment prin tot ceea ce a făcut, prin mesajele pe care le-a dat el şi apropiaţii săi în aceste zile”. „Nu ştiu care ar mai fi viitorul politic al lui Daniel Constantin în ALDE. ALDE înseamnă la vârf în primul rând Călin Popescu Tăriceanu, este un lucru de care şi Daniel Constantin a profitat din plin, a uitat, a fost bun Tăriceanu doar atât cât i-a folosit şi domniei sale ca să intre în Parlament, pentru că, cu 1% era destul de greu să intre. Ce va mai face de acum înainte nu ştiu, rămâne de văzut, în orice caz propunerea mea va fi discutată, sper şi cred, în zilele următoare în cadrul partidului”, a subliniat Andrei Gerea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite