George Maior: Un parteneriat de succes între UE şi SUA este esenţial pentru ca valorile democratice să rămână un reper cheie al ordinii internaţionale

George Maior: Un parteneriat de succes între UE şi SUA este esenţial pentru ca valorile democratice să rămână un reper cheie al ordinii internaţionale

George Maior, ambasador al României la Washington. FOTO Inquam Photos

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a susţinut, marţi,  la invitaţia B`nai B`rith, cea mai veche organizaţie a comunităţii evreieşti din lume, o conferinţă dedicată prezentării priorităţilor României la conducerea Consiliului UE şi oportunităţilor generate de această poziţie pentru consolidarea legăturilor dintre Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
„Ambasadorul român a evidenţiat prioritatea acordată de România conceptului şi valenţelor coeziunii ca element esenţial al unităţii europene, vital pentru promovarea proiectului european şi a rolului global al Uniunii. Totodată, ambasadorul George Maior a subliniat dorinţa României de a contribui la întărirea parteneriatului transatlantic: «Un parteneriat de succes între Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii este esenţial pentru ca valorile democratice să rămână un reper cheie al ordinii internaţionale», se arată într-un comunicat remis Adevărul. 
 
Potrivit sursei citate, Maior i-a mulţumit lui Daniel Mariaschin, CEO şi vicepreşedinte executiv al B`nai B`rith, pentru contribuţia sa la consolidarea legăturilor dintre Statele Unite ale Americii şi România, a relaţiei cu statul Israel, precum şi la eforturile constante ale României de combatere a anti-semitismului.
 
„Oficialul român a subliniat importanţa Israelului ca partener strategic indispensabil al Uniunii Europene, pe o gamă largă de aspecte, de la stabilitatea regională şi contraterorism la dezvoltarea economică şi securitatea energetică, la educaţie şi la promovarea valorilor comune. George Cristian Maior a arătat şi faptul că abordarea evoluţiilor din sud-estul Mediteranei şi din Orientul Mijlociu necesită o coordonare strânsă a “triunghiului strategic” UE-SUA-Israel. De asemenea, ambasadorul român a arătat importanţa sprijinului Uniunii Europene pentru statele din Vecinătatea Estică a Uniunii şi necesitatea de a dezvolta răspunsuri concrete la aspiraţiile europene ale unor ţări precum Republica Moldova, Ucraina sau Georgia“, se mai arată în comunicat. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: