Geoană: "Vreau să stau în casa mea. Nu mai vreau să stau cu chirie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geoană spune că România este pregătită pentru o femeie în funcţia de preşedinte, dar nu pentru orice femeie   FOTO: Adevărul
Geoană spune că România este pregătită pentru o femeie în funcţia de preşedinte, dar nu pentru orice femeie   FOTO: Adevărul

Senatorul social-democrat Mircea Geoană a declarat, joi, la o conferinţă din Parlament despre Legea Voluntariatului, că vrea să se mute la casa lui, unde să nu mai fie nevoit să plătească chiria de 3.200 de euro de la vila RA-APPS.

UPDATE 15:20 - Întrebată cum comentează declaraţia lui Mircea Geoană care spunea despre candidatura Elenei Udrea la prezidenţiale că "România nu este pregătită pentru orice femeie", Elena Udrea a răspuns: "Cum nici pentru orice bărbat. Dovada: alegerile din 2009". Ea a făcut trimitere la alegerile prezidenţiale din 2009, când Mircea Geoană a pierdut în cursa pentru funcţia de preşedinte al României.


Mircea Geoană a declarat că este pe cale să îşi găsească o nouă locuinţă unde nu va mai fi nevoit să plătească chirie. "Vreau să stau în casa mea. Nu mai vreau să stau cu chirie. Voi cumpăra o casă şi sper să fac lucrul acesta cât mai curând", a spus el.

Întrebat de ce a rămas în locuinţa RA-APPS până în acest moment, după ce în primăvară declarase că o va părăsi în două luni, Geoană a răspuns: "A trecut şi vara. Nu cred că sunt atât de multe întrebări, cel puţin pentru mine, astăzi, cu privire la rezolvarea problemei acesteia. Dacă 95% dintre români sunt ptoprietari în casa lor, şi eu îmi doresc să fiu proprietar în casa mea".

El nu a precizat dacă va cumpăra imobilul RA-APPS în care locuieşte acum sau dacă va achiziţiona un alt imobil.

Geoană despre candidatura Elenei Udrea la prezidenţiale: "România nu e pregătită pentru orice femeie"

Mircea Geoană a mai declarat, referitor la alegerile prezidenţiale de anul viitor, că România ar fi pregătită pentru o femeie în funcţia supremă din stat, dar nu orice femeie, cum ar fi Elena Udrea, care este asociată cu un regim antipatizat de alegători.

"Este dreptul fiecărui politician să aibă ambiţiile şi speranţele sale şi, de ce nu, o femeie candidat. România este pregătită pentru o femeie în funcţia supremă din stat, dar nu pentru orice femeie şi cred că aici este dificultatea pe care doamna Udrea o are", a spus el.

Întrebat la ce se referă când vorbeşte de "orice femeie", Geoană a spus: "„În sensul că sunt convins că, undeva dintr-o zonă mai puţin politizată şi mai puţin legată de actualul regim, ar putea să existe şanse, inclusiv pentru funcţia supremă în statul român. Dar pentru cei care au fost asociaţi atât de puternic de actualul regim, care este profund antipatic poporului român, mi-e foarte greu să văd cum cineva - bărbat sau femeie - din tabăra respectivă ar putea să câştige voturi suficiente măcar să intre în turul doi, darămite să câştige Preşedinţia României".

"PSD are nevoie de un candidat propriu la prezidenţiale"

El a mai spus că la baza PSD există nevoia unui candidat propriu la prezidenţiale. "În mod evident există la baza partidului, şi este firesc să fie aşa, o nevoie pentru un candidat propriu. Nu este nimica şi nu cred că trebuie să fie considerată de către colegii noştri liberali ca fiind nici o ameninţare şi nici o formă de dezavuare a actualului protocol. În mod firesc, fiecare partid doreşte să vadă un candidat din propriile rânduri", a spus Geoană.

El a spus că vede cu dificultate absenţa unui candidat de stânga într-o "mare" de candidaţi de dreapta în 2014.

Întrebat dacă PSD ar trebui să mai meargă pe mâna lui Crin Antonescu la prezidenţiale, Geoană a arătat că acest lucru ţine de decizia partidului. "E decizia partidului, care are în acest moment o înţelegere politică cu liberalii. Cred că stabilitatea majorităţii este importantă în acest moment. Greul ieşirii din criză încă nu a trecut. Sunt probleme complicate pe agenda publică (...) Bănuiesc că la începutul anului viitor subiectul prezidenţialelor va reveni în forţă pe agenda publică, dar până atunci cred că măcar 2013 ar trebui să fie dedicat guvernării şi nu unei competiţii prezedenţiale care ar începe mult prea devreme", a spus Geoană.

El a spus, întrebat despre disponibilitatea de a mai candida la prezidenţiale în 2014 în situaţia în care PSD decide să aibă un candidat propriu, că nu îi place să lucreze pe ipoteze şi pe speculaţii. "Sunt prea hârşâit în politică ca să mai lucrez cu ipoteze de acest gen. Dacă PSD va rămâne pe înţelegera aceasta, va rămâne pe această înţelegere. Dacă PSD va decide altceva, vom vedea atunci. Nu-mi place să lucrez pe ipoteze şi pe speculaţii", a spus Geoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite