Geoană vrea ca Uniunea Europeană să ia atitudine în cazul declaraţiilor făcute de liderul Jobbik

Geoană vrea
ca Uniunea Europeană să ia atitudine în cazul declaraţiilor făcute de liderul Jobbik

Mircea Geoană FOTO Arhiva Adevărul

Senatorul social-democrat Mircea Geoană crede că Uniunea Europeană trebuie să ia atitudine în faţa declaraţiilor făcute de extremiştii de dreapta, inclusiv faţă de liderul Jobbik, Vona Gàbor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Retorica extremistă tinde să recâştige teren în spaţiul Uniunii Europene. După ce liderii Jobbik s-au lansat în declaraţii extrem de periculoase la adresa României, o altă voce a extremei dreapta, Jean-Marie LePen, proliferează discursul radical în raport cu minoritatea romă“, arată Geoană, într-un comunicat remis, joi, Agerpres.

În opinia sa, astfel de manifestări „reprobabile“ nu trebuie încurajate şi este necesar ca instituţiile europene să ia atitudine.

„Dacă Uniunea Europeană nu va reacţiona în faţa exarcebărilor ultranaţionaliste şi iredentiste, atunci şi alte partide, formaţiuni sau lideri vor găsi teren fertil pentru discriminare, xenofobie şi radicalism. Uniunea Europeană are obligaţia să se delimiteze explicit de abordările extremiste revigorate pentru ca vocile ce promovează asemenea teze retrograde să fie izolate în spaţiul public european“, se mai arată în comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: