Geoană spune că a pledat în SUA ca funcţia de secretar general NATO să revină unuia dintre noii aliaţi“

Geoană spune că a pledat în SUA ca funcţia de secretar general NATO să revină unuia dintre noii aliaţi“

Mircea Geoană FOTO: Arhiva Adevărul

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat că, în recenta vizită în SUA, a pledat ca funcţia de secretar general al NATO să revină în 2014 uneia dintre ţările nou aliate la organizaţie, afirmaţia sa fiind făcută în contextul informaţiilor privind o eventuală candidatură a sa pentru acest post.

Ştiri pe aceeaşi temă


"M-am întors recent din America, unde am susţinut ca de fiecare dată interesul mai larg al României. Şi în întâlnirile de la Congres, şi în întâlnirile cu Administraţia Obama, şi în întâlnirea de la Pentagon sau cu cei din mediul academic american, am pledat ca Secretariatul General al NATO să revină în 2014 uneia dintre ţările nou aliate", a declarat Geoană pentru Mediafax, întrebat despre informaţiile privind o eventuală candidatură a sa la postul de secretar general al NATO.
 
Fostul ministru de Externe a amintit că opţiunea referitoare la preluarea postului de către noii membri a fost analizată şi înainte de numirea în 2009 a lui Anders Fogh Rasmussen ca secretar general al NATO, când a fost luat în considerare rolul noilor aliaţi în structura de securitate transatlantică şi în războaiele din Irak şi Afganistan.
 
"După mandatul lui Rasmussen, este normal ca opţiunea să revină în actualitate", a mai spus Geoană.

Informaţii privind o candidatură a lui Mircea Geoană la postul de secretar general al NATO au fost vehiculate de adevarul.ro.

De altfel, Damon Wilson, vicepreşedintele executiv al Consiliului Altantic (grupul strategic american de promovare a politicilor NATO), a scris pe contul său de Twitter că Mircea Geoană este "un candidat credibil pentru funcţia de Secretar general al NATO".
 
În presă au apărut şi informaţii referitoare la o candidatură a preşedintelui Traian Băsescu pentru acest post, negate însă de Administraţia Prezidenţială.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările