Geoană: Ponta - Pinocchio îşi dă doctoratul în minciună atunci când susţine că i-aş fi cerut să mă desemneze Ministru de Externe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană, senator PSD Desen Vali Ivan
Mircea Geoană, senator PSD Desen Vali Ivan

Senatorul Mircea Geoană, fostul preşedinte al PSD, spune că Victor Ponta minte atunci când spune că i-a cerut acestuia să-l susţină pentru funcţia de ministru de Externe.

„Victor Ponta minte. Nu se poate abţine să nu mintă. Iar atunci când susţine, fără probe, că i-aş fi cerut să mă desemneze Ministru de Externe, îşi dă doctoratul în minciună. Victor Ponta este doctor în minciună, iar titlul acesta se pare că nu i-l poate lua nimeni. Nici Carlo Collodi, autorul lui Pinocchio, nu şi-ar fi imaginat minciuni precum cele spuse de Victor Ponta. Minciuna are picioare scurte, domnule Ponta, iar cariera dvs politică, bazată pe impostură şi minciună, se apropie de sfârşit. Prea multe se adună, domnule Ponta, iar decontul e mai aproape decât gândiţi“, arată Geoană într-un comunicat de presă.

Senatorul spune i s-a părut potrivită desemnarea lui Bogdan Aurescu în funcţia de ministru de Externe. „Şi apoi, care este logica lui Ponta-Pinocchio? Pentru că m-aş fi supărat pe el că nu m-ar fi pus ministru, m-a dat afară din partid? Ponta-Pinocchio trebuie să ştie că eu am salutat public propunerea lui Mihnea Motoc şi apoi a lui Bogdan Aurescu. Eu cred că trebuie să reclădim imaginea şifonată a MAE după “Operaţiunea Diaspora”, ai căror autori sunt Ponta, Dragnea şi Corlăţean, readucând profesionişti la conducere“, mai spune Geoană.

Premierul Victor Ponta a declarat aseară, la B1 TV, că Mircea Geoană i-a cerut să-l nominalizeze ministru de Externe, dar că l-a preferat pe Bogdan Aurescu. Conflictul cu domnul Geoană a fost pentru că nu l-am desemnat ministru de Externe. Eu l-am ales pe domnul Aurescu. S-a oferit să mă sprijine, iar eu l-am preferat pe Bogdan Aurescu. Am mare încredere în Bogdan Aurescu, putea fi demult ministru. În orice context l-aş alege pe Aurescu. Am considerat că vor fi vremuri dificile pentru PSD şi dacă cineva nu poate face din această echipă, mai bine pleacă“, a spus Ponta.

Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, excluşi, în prezent, din PSD, sunt decişi să înfiinţeze un nou partid de stânga, care să fie o alternativă la PSD. În cel mult două săptămâni, grupul de iniţiativă care va lucra la platforma noului PSD îşi va începe activitatea. În acest grup se vor regăsi, susţine Marian Vanghelie, 25 de parlamentari PSD, care deja şi-ar fi anunţat susţinerea pentru ambiţiosul proiect.

Citeşte şi:

Victor Ponta susţine că şi-a scris singur teza de doctorat: Despre Curtea Penală Internaţională nu a mai scris nimeni. De ce l-a dat afară pe Geoană din PSD

Premierul Victor Ponta a acordat un interviu postului B1TV, care a fost difuzat sâmbătă seară, în emisiunea „Lumini şi umbre“. Premierul a susţinut că şi-a scris singur teza de doctorat, a povestit cum a izbucnit conflictul cu Mircea Geoană şi a dezvăluit că Monica Macovei ar fi contestat alegerile prezidenţiale dacă Guvernul, între cele două tururi de scrutin, ar fi deschis noi secţii de vot în diaspora prin ordonanţă de urgenţă.

Ce şanse dau analiştii noului PSD, păstorit de Geoană şi Vanghelie

Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, excluşi, în prezent, din PSD, sunt decişi să înfiinţeze un nou partid de stânga, care să fie o alternativă la PSD. Analiştii contactaţi de „Adevărul“ susţin că ceea ce îşi propun cei doi social-democraţi este riscant.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite