Geoană: Partidele politice să înceteze presiunea asupra premierului desemnat cu privire la numele viitorilor miniştri

Geoană: Partidele politice să înceteze presiunea asupra premierului desemnat cu privire la numele 
viitorilor miniştri

Mircea Geoană, senator PSRO FOTO Eduard Enea

Senatorul Mircea Geoană, preşedintele PSRO, acuză că liderii politici fac presiune asupra premierului desemnat, Dacian Cioloş, cu privire la numele viitorilor miniştri.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Fac un apel către toate partidele politice să înceteze presiunea pe care încearcă să o exercite, direct sau indirect, asupra premierului desemnat cu privire la numele viitorilor miniştri. Trebuie să dăm o şansă premierului desemnat de a face un Guvern cu adevărat de tehnocraţi, nu cu oameni de partid mascaţi în independenţi“, a scris Geoană, pe pagina sa de Facebook.

Fostul preşedinte PSD spune că partidele tradiţionale nu au înţeles mesajul oamenilor din stradă, acela de a avea un Guvern independent. „Partidele politice tradiţionale trebuie să-şi tempereze tentaţia de a încerca să influenţeze componenţa viitorului Guvern, fapt ce arată că nu au înţeles nimic din vocea Străzii nici anul trecut după alegerile prezidenţiale, nici după protestele de anul acesta. Oamenii îşi doresc astăzi un guvern independent politic, tehnocrat, format din profesionişti, şi nu o rocadă între politicienii partidelor mari, pe formula: „Pleacă ai noştri, vin ai voştri”“, a mai spus Geoană.

Dacian Cioloş, propunerea de premier înaintată de Klaus Iohannis, este în plin proces de finalizare a listei de miniştri cu care se va prezenta, săptămâna viitoare, în Parlament. Dacian Cioloş a anunţat deja că nu va schimba actuala structură a Guvernului, care cuprinde 20 de ministere. Premierul desemnat a făcut un tur pe la toate partidele parlamentare pentru a obţine sprijin la votul de învestire a Cabinetului său.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările