Geoană: Nu există corupţie mai gravă ca un regim politic ce blochează accesul la vot al cetăţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSRO, Mircea Geoană, a declarat, joi, la Suceava, că parlamentarii formaţiunii sale vor semna, formal, vineri, textul moţiunii de cenzură a PNL, arătând că tema votului din diaspora are o încărcătură simbolică deosebită fiindcă se referă la blocarea votului unor cetăţeni ai ţării.

Geoană a declarat, într-o conferinţă de presă, că este absolut convins că fiecare zi în care Victor Ponta rămâne prim-ministru al României este o zi pierdută pentru ţară şi a menţionat că face aceste afirmaţii fără patimă şi fără subiectivism, dar ţinând cont de modul în care actualul premier gestionează treburile ţării, modul în care conduce cruciada anti-justiţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În clipa de faţă avem un plan de stopare a progresului pe care justiţia românească îl face împotriva corupţiei, care este un plan deliberat, strategic, coordonat de Victor Ponta şi cu aliaţii săi”, a spus Geoană.

El consideră că pentru ca ţara să meargă înainte, ca ţara să se dezvolte, ca românii să simtă progresul economic în viaţa de zi de zi, e nevoie de o revoluţie a bunei guvernări.

"Aceşti oameni, conduşi de Victor Ponta, nu sunt în stare să asigure bună guvernare în România”, a spus liderul PSRO.

El a mai declarat că tema moţiunii propuse de PNL are ca element central problema votului din disapora, care este o temă cu o simbolistică aparte.

"Din punctul nostru de vedere, problema votului diasporei, deşi pare un subiect relativ mai îngust faţă de oceanul de probleme cu care România se confruntă, reprezintă simbolic unul din cele mai grave atacuri la adresa democraţiei româneşti din ultimii 25 de ani. Corupţie financiară, corupţie politică, vedem pe toate drumurile. Dar nu există corupţie mai gravă, lovind mai în temelie baza unui sistem democratic, decât un regim politic, un guvern care, în mod cinic şi deliberat, blochează accesul la vot al cetăţenilor ţării sale”, a spus Mircea Geoană

El a arătat că parlamentarii PSRO susţin moţiunea şi vor semna, vineri, formal, textul moţiunii.

Geoană a mai spus că şansele de succes ale moţiunii vor fi stabilite în următoarele zece zile.

El a arătat că poate da un pronostic referitor la şanse în condiţiile în care majoritatea, pare să stea încă relativ stabil, dar că în Parlament există foarte multă nemulţumire.

"Se poate întâmpla orice. În zece zile se pot schimba foarte multe lucruri”, a spus Mircea Geoană.

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat, marţi, că liberalii vor depune moţiunea de cenzură pe 5 iunie, citirea acesteia va fi, cel mai probabil, săptămâna viitoare, iar dezbaterea peste încă o săptămână.

Orban a afirmat că moţiunea de cenzură ar putea avea şi alte subiecte pe lângă cel anunţat, al votului prin corespondenţă, iniţiatorii fiind deschişi negocierilor.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite