Geoană, mai pregătit ca niciodată să candideze la Preşedinţie: „PSD are doar două variante, eu sau Ponta“

Geoană, mai pregătit ca niciodată să candideze la Preşedinţie: „PSD are doar două variante, eu sau Ponta“

Mircea Geaonă a pierdut finala prezidenţială în faţa lui Traian Băsescu FOTO Adevărul

Senatorul PSD, Mircea Geoană, finalist al cursei prezidenţiale în 2009, îşi doreşte o nouă candidatură din partea PSD şi la alegerile prezidenţiale din toamnă. Senatorul PSD nu oferă nicio şansă unui candidat din afara partidului, singurele opţiuni ale PSD fiind premierul Victor Ponta sau el.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ponta a spus că e pregătit să rămână premier. Dacă el va decide că vrea să rămână până în 2016 sau mai mult ca premier şi şef al partidului, trebuie să-i dăm această libertate, să aleagă ce crede că este mai bine pentru el. Ca soluţie serioasă din PSD, eu sunt printre cei doi candidaţi serioşi – Ponta şi eu. Sunt mai pregătit decât niciodată să candidez, să câştig şi să conduc România pe un drum mai bun. Dacă nu, voi ajuta candidatul PSD să câştige“, a spus Mircea Geoană, în emisiunea lui Mihai Gâdea, de la Antena 3.

Geaonă lansează şi ideea unui tandem cu Victor Ponta. “Dacă noi vom face echipă, vom guverna bine şi vom da un candidat care să poată să convingă, chiar şi la mine se uită multă lume cu rezervă, dacă eu cu Victor Ponta vom putea să facem o echipă clară, vă garantez că vom da preşedintele”, a mai spus Geoană, care a adăugat că niciun candidat din afara partidului nu poate obţine toate voturile electoratului tradiţional al PSD.

Preşedintele PSD Victor Ponta, a comentat succint, declaraţiile lui Mircea Geoană. „Corect, se află pe lista scurtă, dar vom decide la Congresul din septembirie cine va fi candidat “, a spus Ponta.
 
Purtătorul de cuvând al PSD, Cătălin Ivan, a afirmat, miercuri, la RFI că până la congresul PSD din 6 septembrie se vor încheia toate evaluările şi se va stabili cine va fi candidatul în această bătălie. „Oricare din lista scurtă pe care o avem va fi candidatul nostru pleacă cu prima şansă“, a spus Ivan.

Citeşte şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările