Geoană, despre candidatul PSD la Preşedinţie: Să fie susţinut de partid şi să poată obţine încă două milioane de voturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Mircea Geoană spune că o condiţie esenţială a candidatului PSD la alegerile prezidenţiale din toamnă este să aibă susţinerea partidului şi să poată obţine încă două milioane de voturi în turul II.

„Cineva din zona noastră, cineva care este capabil să aibă susţinerea partidului şi automat sau cvasiautomat intrarea în turul doi şi capabil după aceea să convingă şi să atragă voturi suplimentare. În mod clar, un candidat de-al nostru pleacă cu prima şansă în noiembrie la alegerile prezidenţiale“, a spus Mircea Geoană, despre candidatul PSD la Preşedinţie, la RFI.

Geoană spune căPSD are garantată intrarea în turul II al alegerilor prezidenţiale. „Un candidat PSD are aproape garantată intrarea în turul doi, pentru că în mod tradiţional, publicul nostru votează... în 2009 a votat 99% cu candidatul PSD, eu eram în acea situaţie acum aproape cinci ani. Întrebarea pe care o avem cu toţii este cine reuşeşte să mai obţină încă două milioane de voturi în turul doi. Şi aici evident, alegerile europarlamentare reprezintă un test care are o semnificaţie şi în această zonă“, a mai spus Geoană, aflându-se printre numele vehiculate.

Prezidenţiabilul PSD din 2009 nu discută despre un potenţial candidat din afara partidului. „Este foarte greu să-mi imaginez o situaţie în care cineva care nu este asociat partidului nostru în mod direct să poată să obţină cele peste trei milioane de voturi pe care partidul le poate genera în acest moment. Este practic imposibil. Acel candidat care nu mobilizează, care nu motivează, care nu creează emoţie şi sentimentul de proiect comun cu publicul nostru riscă să nu meargă în turul doi, pentru că nu văd publicul nostru mobilizându-se“, consideră Mircea Geoană.

În duminica Floriilor, preşedintele Traian Băsescu a analizat şansele mai multor candidaţi la alegerile prezidenţiale, fie ei de stânga sau de dreapta. Din jobenul cu mai multe nume de stânga, şeful statului l-a scos drept favorit chiar pe Mircea Geoană, omul pe care l-a învins în urmă cu cinci ani. „Dintre Ponta, Oprescu şi Geoană aş opta pentru Mircea Geoană. Dragnea e de Teleorman. Ponta n-are nicio treabă cu responsabilitatea pentru ţară, cu credibilitate externă. Geoană o are. Corlăţean e catastrofal ca ministru de Externe, deci n-are cum să fie prezidenţiabil. Geoană le ajunge“, a spus Băsescu, la emisiunea „Jocuri de putere“, difuzată de Realitatea TV.

Citeşte şi:

Băsescu, despre prezidenţiabilii PSD: Oprescu, băiat de Dâmboviţa. Victor Viorel ar fi o dramă pentru România. Aş opta pentru Geoană, el ştie jocul Americii

Traian Băsescu: Procedurile nu specifică: "Dacă te duci la Nuţu Cămătaru, luaţi-l pe sus. Dacă te duci la Mazăre, mergeţi cu un buchet de flori, cu care alegorice"

Băsescu: Dacă Ponta face dreptate după mintea lui, ajunge coleg de „apartament“ cu Năstase

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite