Geoană: Cred că soluţia amnistierii era singura variantă rezonabilă. Este necesar un cadru legal prin care funcţionarii să răspundă personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geaonă, senator PSD FOTO Marian Iliescu
Mircea Geaonă, senator PSD FOTO Marian Iliescu

Senatorul PSD Mircea Geoană salută adoptarea de către Senat a legii privind amnistierea mamelor şi a pensionarilor, precizând că această situaţie arată nevoia unui acdru legal prin care funcţionarii statului să răspundă atunci când comit erori.

„Amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor, adoptată ieri în Senat, este un demers firesc, o măsură reparatorie justificată, în condiţiile în care cei care au încasat aceste venituri nu poartă nicio vină pentru că funcţionarii statului nu şi-au făcut corect treaba. Astfel de situaţii subliniază însă necesitatea unui cadru legal actualizat prin care funcţionarii statului să răspundă personal atunci când comit erori care în cele din urmă se reprecutează atât asupra oamenilor, cât şi asupra bugetului. Desigur, amnistia nu se aplică acelor persoane care au falisficat documente astfel încât să încaseze în mod necuvenit bani din partea statului. Ca reprezentant al unui partid de stânga, cred că soluţia amnistierii era singura variantă rezonabilă şi echitabilă prin care să fie soluţionată această problemă“, a scris Geoană pe blogul său personal.

Senatorii au adoptat în plen un amendament care a extins aplicabilitatea unei propuneri legislative care prevedea iniţial scutirea de la restituirea sumelor din venituri salariale, constatate nelegale, de la cadrele didactice la întregul personal bugetar, scrie Mediafax.

Amendamentul propus de Comisia pentru muncă a făcut ca Guvernul să-şi schimbe poziţia iniţială, împotriva propunerii legislative, într-una în favoarea actului normativ.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, prezentă la dezbateri, a susţinut propunerea legislativă, menţionând că măsura ar fi o reparaţie pentru bugetari.

„Din 2012, de când am preluat guvernarea, Guvernul Ponta se luptă şi ia măsuri pentru repararea nedreptăţilor făcute de către fosta guvernare, iar proiectul de lege care astăzi este în dezbatere se înscrie pe această linie. Este vorba de repararea nedreptăţilor făcute profesorilor, cadrelor medicale, reprezentanţilor administraţiei publice locale şi alte categorii de bugetari. De aceea, Guvernul susţine raportul pe care l-a întocmit Comisia pentru muncă“, a afirmat ministrul.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite