Geoană câştigă cu muniţie de la PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Opoziţiei în Biroul Permanent al Senatului au respins din nou cererea senatorilor Puterii de revocare a lui Geoană. Social-democraţii şi liberalii au profitat de faptul că solicitarea avea alţi semnatari decât cea de săptămâna trecută.

De această dată, solicitarea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului  a fost semnată doar de senatorii PDL şi de cei independenţi, nu şi de cei ai UDMR. Situaţie care le-a oferit reprezentanţilor PSD şi PNL ocazia de a repurta a treia victorie în războiul pentru şefia Senatului.

Citiţi şi:

Băsescu s-a răfuit cu PSD şi PNL la consultări
Ponta: Avem nevoie de un Parlament cu mai puţini parlamentari, dar nu cu o singură cameră

Ei au susţinut că, întrucât există alţi semnatari, este vorba de o nouă cerere de revocare. Or, Regulamentul Senatului stabileşte că revocarea poate fi cerută o singură dată într-o sesiune legislativă.

În consecinţă, solicitarea nici n-a mai fost dezbătută în cadrul Biroului Permanent. Liderul senatorilor PDL, Traian Igaş, a evitat să precizeze dacă este vorba despre o nouă cerere de revocare. El s-a mulţumit să menţioneze că democrat-liberalii au adus cererii formulate săptămâna trecută o completare, referitoare la încălcarea de către Geoană a încă unui articol din Regulament.

„Este războiul stelelor, episodul doi, cu acelaşi rezultat", a comentat, ironic, Mircea Geoană, tentativa PDL şi a independenţilor. El i-a acuzat pe democrat-liberali că, încercând în continuare să-l revoce, se fac responsabili de blocarea în Senat a unor „legi fundamentale". În ciuda înfrângerii, atât PDL, cât şi independenţii au continuat ofensiva împotriva lui Geoană.

LUPTA a continuat

Liviu Câmpanu, liderul senatorilor independenţi, are de gând, după cum a declarat, iritat, la ieşirea din Biroul Permanent, să ceară din nou în plen revocarea lui Geoană. Motivul: acesta ar fi încălcat încă o dată Regulamentul deoarece s-ar fi opus ca senatorul Şerban Mihăilescu să facă parte din Comisia pentru Regulament.

În plen, democrat-liberalii au făcut altă încercare de a impune pe ordinea de zi a şedinţei cererea de revocare a lui Geoană. Ei au cerut o nouă ordine de zi, dar senatorii PSD şi PNL s-au opus. Discuţiile contradictorii au durat mai bine de 40 de minute. Grupurile senatoriale s-au retras pentru consultări.

Senatorii au revenit în plen cu doar un minut înainte de expirarea timpului programat pentru dezbateri.

"Persistenţa colegilor din arcul majoritar în obsesia lor de a mă înlocui se loveşte de aceleaşi impedimente de natură constituţională şi de minimă decenţă politică!"
Mircea Geoană
preşedintele Senatului

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite