Geoană: Antonescu îşi face campanie electorală pe seama PSD, după modelul Băsescu. Antonescu: „Nu dau indicaţii PSD“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD, Mircea Geoană, consideră că preşedintele PNL, Crin Antonescu, îşi face campanie electorală pe seama PSD şi a premierului Victor Ponta, partenerul de alianţă, după modelul preşedintelui Traian Băsescu. Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a negat că ar fi dat indicaţii partidului condus de Ponta.

„Astfel de mesaje sunt inacceptabile atâta vreme cât parlamentarii PSD vor vota asupra proiectului Roşia Montană după ce vor avea toate datele, aşa cum este normal într-o dezbatere parlamentară. Campania electorală, pe seama PSD, reprezintă un gest neaşteptat din partea domnului Antonescu care aduce foarte mult aminte de manevrele similare ale lui Traian Băsescu“, potrivit unui comunicat trimis de Mircea Geoană.

Senatorul PSD crede că proiectul Roşia Montană este un test de soliditate în USL. „O problemă aparent cronicizată a ajuns acută, stârnind pasiune, emoţie, o mobilizare fără precedent pe o temă economică şi socială. Este un adevărat test pentru soliditatea USL. Este un test pentru liderii săi. Crin Antonescu, atacându-şi partenerul şi principalul aliat în PSD, reconfirmă meteahna coaliţiilor din România. Totul e bine şi frumos, până când nu mai e cer senin“, a mai adăugat Geoană.

„În USL nu există o poziţie asumată“

Antonescu a răspuns prompt declaraţiilor lui Mircea Geoană şi a negat acuzaţiile aduse de către senatorul PSD. „Acum, cu domnul Geoană: nu am dat niciun fel de indicaţie PSD. Am spus că orice ar decide să voteze PSD este dreptul acestui partid, aşa cum este şi dreptul nostru, câtă vreme nu am avut o poziţie comună. Premierul însuşi a spus «dom’le, în Parlament votează fiecare cum consideră de cuviinţă». Nu avem nici măcar pe USL o poziţie asumată. Eu nu dau indicaţii nici altora, darămite PSD-ului şi nu am indiferent ce vor vota şi cum vor vota n-am eu a judeca acest lucru“, i-a răspuns Antonescu lui Geoană.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat miercuri, la Parlament, că nu are nicio legătură cu firma canadiană „Gabriel Resources“ şi că el nu cunoaşte fondul despăgurilor invocate de premierul Victor Ponta.

„Un parlamentar s-a decis să voteze împotriva acestui proiect. Nu am nicio legătură cu firma canadiană. Nu ştiu pe ce se bazează cifrele, nici pe ce se bazează o cerere de despăgubire. Nu pot să admit ideea că România are aşa, din senin, de plătit nişte despăgubiri. Pentru ce, ce a făcut România? Drepturile cui le-a încălcat, ce angajament şi-a încălcat? Asta mi se pare o discuţie pur şi simplu ştiinţifico-fantastică. Parlamentul României nu a încheiat niciun contract cu nimeni. Eu nu am avut niciun contact cu această firmă care cere daune“, a declarat Antonescu.

După ce Crin Antonescu a anunţat că PNL va vota împotriva proiectului Roşia Montană, premierul Victor Ponta a afirmat că statul român va plăti, cel mai probabil, despăgubiri dacă proiectul eşuează. „Nu pot şi nu am de gând să fiu avocatul cuiva care dă în judecată statul român, spun doar că acest lucru probabil că se va întâmpla. Sunt evaluări făcute (asupra eventualelor despăgubiri, n.r.), sunt evaluări făcute de până la două miliarde de dolari calculate de către companie, însă nu vreau să vorbesc eu în numele celor care eventual vor acţiona în judecată statul român, eu aş vrea să nu plătim nimic“, a mai spus Ponta.

Materiale pe aceeaşi temă:

Antonescu, despre Roşia Montană: „Nu văd pe ce se bazează o cerere de despăgubire“

Ponta, despre proiectul Roşia Montană: „Şova va pune mâine la dispoziţie toate documentele din ultimii 14 ani“

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite