Geoana anticipează că Guvernul Ponta va fi răsturnat într-o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Mircea Geoană susţine că, în prezent, sunt reunite condiţiile pentru o schimbare de majoritate atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor. Geoană susţine că în maximum o săptămână Guvernul Ponta va fi dărâmat.

„Estimarea mea este că în cursul următoarelor zile, maximum o săptămână, vom avea concretizarea unei noi majorităţi în Senat şi apoi în Camera Deputaţilor, printr-un efect de mimetism politic. Condiţiile sunt practic reunite pentru o schimbare de majoritate la început în Senat, apoi la Cameră, şi ne putem pregăti în următoarele săptămâni de concretizarea unui proiect politic, a unui nou Guvern, a unei noi majorităţi”, a spus Geoană, citat de Mediafax.

Senatorul susţine că majoritatea actuală din Senat este foarte „fluidă” şi a arătat că senatorii sunt încrezători de faptul că viitorul constă într-o construcţie politică care să reprezinte stânga într-un parteneriat strategic cu dreapta.

Întrebat dacă este interest de funcţia de preşedinte al Senatului, senatorul a răspuns că, în discuţiile pe care le-a purtat cu reprezentanţii PNL, nu s-a vorbit despre persoane care i-ar putea succeda lui Călin Popescu Tăriceanu.

„E prematur să discutăm de funcţii în viitoarea guvernare. Nu am discutat nici măcar de cine va ocupa poziţiile de la Senat sau Cameră. Nu există în clipa de faţă nicio formă de conversaţie în discuţiile cu partenerii noştri cu privire la vreo funcţie legată de o persoană sau alta. Nu am intrat în negocieri cu privire la persoane”, a spus Geoană.

Senatorul Mircea Geoană a trimis câteva săgeţi şi către foştii săi colegi din PSD. „Apelul meu către colegii din Senat şi Cameră este să vină cu curaj alături de mine şi de noi pentru că noi reprezentăm viitorul, iar actuala conducere a PSD reprezintă trecutul. Noi nu vrem să trimitem în opoziţie social-democraţia românească, noi vrem să păstrăm la guvernare, într-un proiect de ţară, social-democraţia românească”, a spus Geoană. 

Astăzi a avut loc la Palatul Parlamentului prima dezbatere publică organizată de Noul Proiect Social Democrat şi Mişcarea România Noastră despre contribuţia Stângii la Noul Proiect de Ţară.

Citeşte şi:

Primele mişcări de trupe în Parlament

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite