Generaţia veche a făcut praf România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum se făceau execuţiile pe linie politică de către comunişti? Păi am văzut în „Cel mai iubit dintre pământeni“. Mai întâi se făcea un apel cu dedicaţie, şeful vorbea ca şi cum e un sfat pentru toată lumea, dar se ştia de toţi către cine e direcţionat. Mai apoi, şeful spunea că cine vrea să plece e liber să plece.

Apoi acela vizat, dacă nu pleca, era marginalizat de toată lumea. Iar executorii sau călăii se mândreau că au făcut-o cu stil, neagresiv. Comunist. Nu vi se pare acesta stilul teleormăneanului? Asta e definiţia unui comunist: un ins cu patru clase care învăţase o tactică şi se credea mare strateg. Cum s-a ajuns în halul ăsta? Păi, din cauza lipsei educaţiei.

Îmi este silă de Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA. Îmi este rău când mă gândesc că odată l-am apreciat pe Cristian Pîrvulescu. Şi ce cursuri mai ţinea, ce cultură părea să aibă omul. Până când a făcut greşeala să spună că corupţia este bună şi anticorupţia este rea. De la el a început potopul? Probabil. Cert e că acum s-a potolit, poate i-o fi venit mintea la cap când şi-a dat seama că a susţinut indirect un regim ce se vedea de la o poştă că e populist autoritar. Dar ce să vrei de la un om care consideră The Economist un săptămânal de fascişti? Dar răul fusese deja făcut. Sunt sigur că şi la Universitatea din Bucureşti sau la UBB Cluj e la fel, plin de astfel de specimene. De fapt, cum scriam această propoziţie mi-a venit în minte numele şovinului ăla de conduce Academia şi care a fost la Cluj. Ce sunt ăştia dacă nu direct responsabili de direcţia politică catastrofală a României?

Cum să nu fii de acord cu lustraţia şi propunerea USR de interzicere a simbolurilor şi propagandei comuniste? În trecutul recent, au murit 1000 de oameni ca noi să avem o viaţă mai bună. Noi, nu comuniştii. Eu vreau lustraţie până la rudele de gradul trei. Cândva, în afară de capitalişti, erau doar ţăranii, proletarii şi arendaşii. Dintre toţi, ţăranii şi proletarii erau subordonaţi şi nu aveau o voce. Acum există cercetătorii, profesioniştii în drept şi medicină, jurnaliştii, impresarii de televiziune şi mulţi alţii. Toţi vor influenţă, nu mai e doar capitalul. Dar uite că odată cu venirea teleormăneanului hoţ la putere, am pierdut cu toţii. Inclusiv capitalul. Visul progresiştilor în frunte cu Cristian Pârvulescu s-a adeverit. Acum asta e. S-au schimbat legile justiţiei, nu ne va afecta pe noi oamenii ordinari. Îi va afecta pe oamenii de afaceri ai PNL, PMP, USR şi celor care au făcut parte din PSD, dar au trădat tabăra. Oricât de frustrant este că au reuşit victoria asta de etapă, trebuie să ne amintim că asta e politica şi aşa au fost politicienii tot timpul. Şi cei din USR vor fi la fel de cinici peste ani.

Nu ne rămâne de făcut decât să ne dorim în continuare reforma statului şi administraţiei, aducerea ţării pe făgaşul democratic şi crearea instituţiilor redistributive ale dreptăţii şi echităţii. Atenţie naivilor: dreptatea şi egalitatea nu o poate crea sau aduce o divinitate.

Heidegger: oricine rosteşte cuvântul „Dumnezeu“ caută să amăgească. Perfect de acord. Având în vedere că Dumnezeu nu există, toţi cei care îi folosesc numele vor să amăgească. Nu e „minunat“ atunci că partidul analfabeţilor funcţionali vrea să mituiască Bisericile? Ba da, e. Încă o dată avem o instituţie care propagă delirul în cârdăşie cu o instituţie care propagă lipsa de moralitate. Hidra lui Şora. Când ne vom scutura pentru totdeauna de pâcla fanariotă şi comunistă de pe ochi şi haine? Când vom fi cu toţii educaţi şi morali? Ce este trist este că sunt unii care sunt prostiţi din nou de mirajul unei utopii socialiste.

A avut grijă partidul înapoiaţilor şi de ei. Ura! Ura! Se reintroduc şi planurile cincinale. Asta dorea partida hoţilor în decembrie 2017, la un an de când câştigau alegerile cu hoţul de voturi la cârmă. Nu mă credeţi? Întrebaţi-l pe autoplagiatorul din comisia de prognoză.

Generaţia veche a făcut praf România. De ce? De mere. De frică că cineva la va lua pensiile invizibile. Frică creată tot de pesedişti, pur machiavelic, prin pliantele de la poştă şi de la haznalele şi latrinele tv. Şi de draci că nu mai sunt tineri, iar tinerii, nu-i aşa, trebuie să sufere.

Şi ca să nu fiu incorect şi să fiu acuzat că nu vin cu nicio propunere, am să dau două idei pe care vechii au eşuat la greu să le pună în practică. Primul mare eşec de proporţii pe care generaţia veche îl trăieşte şi pe care trebuie repede să îl rezolvăm este o educaţie a băutului alcoolului. Alcoolici şi lipsiţi de educaţie, au căzut pradă ori populismului autoritar, ori bisericii parşive. Al doilea lucru e mai greu de explicat. Ce mă aşteptam de la ei e să fie mai puţin ipocriţi, mai echilibraţi din punct de vedere mental şi să citească mai mult. Mama lor de televizoare! Inculţi, alcoolici şi instabili mental, nu s-a prins de ei nicio ideologie serioasă. Pradă populismului pe gustul lor, cu muzică populară, naţionalism nihilist şi proverbe expirate, ne-au îngropat în datorii şi ne-au condamnat la înapoiere. Mai nou, nici nu mai vor să voteze. Le pute şi democraţia. A contat la ceva tot ce au văzut în jurul lor în comunism. Şi au aplicat pe noi, copiii lor, executându-ne în cel mai pur stil comunist.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite