Gelu Voican Voiculescu ameninţă Guvernul Orban cu instanţa, după ce a desfiinţat Institutul Revoluţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gelu Voican Voiculescu a rămas fără sinecură. FOTO Mediafax
Gelu Voican Voiculescu a rămas fără sinecură. FOTO Mediafax

„Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD) va întreprinde demersurile legale pentru a împiedica punerea în aplicare a acestei măsuri pe cât de arbitrară, pe atât de abuzivă”, a reacţionat Gelu Voican Voiculescu, directorul IRRD, după ce Guvernul Orban a desfiinţat instituţia.

„Am luat cunoştinţă cu surprindere de hotărârea luată astăzi de Guvernul Orban, cu privire la desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. De asemenea, nu înţelegem motivaţia demersului guvernamental.

Acest gest vine în continuarea unor acţiuni prin care adevăraţii REVOLUŢIONARI au fost nesocotiţi, dovadă că la şedinţa solemnă din 16 decembrie 2019, consacrată împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Română, domnul Petre ROMAN nu a fost lăsat să-şi rostească discursul, deşi este unul din cei mai cunoscuţi REVOLUŢIONARI.

Deşi astăzi, o parte a istoriei noastre contemporane a fost maculat, REVOLUŢIA Română din 1989 rămâne cel mai important moment al istoriei noastre recente.

Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 va întreprinde demersurile legale pentru a împiedica punerea în aplicare a acestei măsuri pe cât de arbitrară, pe atât de abuzivă”, a reacţionat Gelu Voican Voiculescu. 

Guvernul Orban a desfiinţat Institutul Revoluţiei Române (IRRD), condus de tandemul Ion Iliescu (preşedinte) - Gelu Voican Voiculescu (director). Gelu Voican Voiculescu a peluat prin forţă şefia IRRD în martie 2018, însă nu şi-a publicat declaraţia de avere pe site-ul instituţiei, aşa cum cere legea. Leafa sa era de 7.359 de lei, potrivit informaţiilor „Adevărul“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite