Gelu Duminică: PSD pare a fi singurul partid care propune, într-o ţară cu 30% dintre cetăţeni care trăiesc în deprivare materială severă, o agendă socială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„O posibilă orientare către valorile reale ale social-democraţiei europene, dublată de o primenire a tipologiei de candidat care este propulsat pe locuri eligibile în următoarele alegeri parlamentare, poate aduce cu sine un scor bun pentru PSD”, susţine sociologul Gelu Duminică într-o analiză despre partidul condus de Marcel Ciolacu.

„Mult mai atent la nevoile sociale decât în trecut, PSD pare a fi singurul partid care propune, într-o ţară cu 30% dintre cetăţeni care trăiesc în deprivare materială severă, o agendă „=«socială». Încă o face într-o notă populistă şi nesustenabilă, însă ţinta lor este electoratul pauper, care este nemulţumit de actuala guvernare. Acest electorat, care pare a fi fost abandonat de către PNL (şi este relativ invizibil pentru USR), poate înclina balanţa la următoarele alegeri dacă soluţiile oferite vor fi comunicate şi de oameni care pot genera încredere. Cred că aici este marea provocare a PSD, şi anume cum poate recâştiga încrederea unei populaţii care considera că «PSD este ciuma roşie»”, explică Gelu Duminică.

„O posibilă orientare către valorile reale ale social-democraţiei europene, dublată de o primenire a tipologiei de candidat care este propulsat pe locuri eligibile în următoarele alegeri parlamentare, poate aduce cu sine un scor bun pentru PSD. Nu atât de bun încât să câştige alegerile, însă suficient de bun încât PSD să rămână principala «contra-ofertă» la partidele de guvernare”, continuă sociologul.

În concluzie: „Nu trebuie sa cântăm prohodul Partidului Social Democrat şi nici nu cred că ar trebui să ne dorim ca acesta să dispară. Pentru simplu motiv că doctrina social democrată este extrem de necesară unei Românii moderne”.

Analiza integrală o puteţi citi aici

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite