Gata cu şampania! Vrem să vedem lucruri concrete

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Steluţa Popescu
FOTO Steluţa Popescu

Cetăţenii şi-au făcut, încă o dată, cu vârf şi îndesat datoria. Au votat pentru o Românie europeană, pentru un stat de drept, pentru normalitate... PNL, USR-PLUS şi preşedintele Klaus Iohannis trebuie să le arate românilor că n-au primit votul de pomană. Liderii opoziţiei ar trebui să termine cu analizele laudative şi cu ciocnitul de şampanie prin sediile de partid şi să treacă la treabă.

S-a câştigat o bătălie, dar victoria e departe. Avem în continuare cel mai incompetent guvern din istoria ţării, cel mai deplorabil premier, cei mai nepregătiţi miniştri etc. O parte din legislaţia favorabilă penalilor este în vigoare, iar alta la un pas de a fi aprobată. CCR este în continuare un fief al pesediştilor penali, nu există şefi competenţi nici la DNA, şi nici la Parchetul General.

Aşteptările celor care au votat împotriva încălcării statului de drept sunt foarte mari, iar cei desemnaţi prin vot să le reprezinte interesele, Iohannis, PNL şi USR-PLUS trebuie să-şi asume responsabilitatea înlăturării mizeriei pe care Dragnea & Co a deversat-o în România, în ultimii doi ani şi jumătate. Să nu uităm că la ANAF avem pupila lui Vâlcov, la CNSAS la fel...

După două zile de euforie, Opoziţia trebuie să ne prezinte un plan de lucru. Ideea de a lăsa în continuare PSD la guvernare pentru a se eroda şi mai mult e nocivă. Cum nu au niciun fel de scrupule, baronii PSD vor devaliza bugetul statului, vor mări cantităţile de pomeni electorale, vor face prăpăd. A asista la o astfel de evoluţie este o complicitate, pe care Iohannis, PNL şi USR-PLUS trebuie să o evite.

Pentru mare parte din baronii PSD, Liviu Dragnea devenise o piedică, îi ţinea în loc, le condiţiona contractele şi numirile pupilelor în funcţii publice. Dacă sunt lăsaţi să guverneze vor avea doar un singur scop: să-şi apere interesele de clan. Baronii PSD nu au devenit mai puţin corupţi, mai inteligenţi, mai europeni sau mai buni români. Sunt la fel şi încă la putere.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite