Gafă. Tudose confundă instituţiile europene: Juncker, „preşedintele Consiliului European“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, la începutul şedinţei Guvernului, după afirmaţiile preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind organizarea Summitului Consiliului European la Sibiu, că este prima oară când structura europeană nu ne critică, ci apreciază demersurile României. Pe de altă parte, Tudose a gafat când l-a numit pe Juncker preşedintele Consiliului European.

„Vreau să remarc şi să felicit toţi membrii Guvernului şi pe toţi românii practic, care au făcut posibil ca în mesajul de astăzi, mesajul anual al preşedintelui Consiliului European (Comisiei Europene - n.r.), domnul Jean Claude Juncker, a făcut referire la România şi numai pozitiv. Este un mesaj extraordinar. Este prima dată când Comisia Europeană nu ne critică, ci apreciază demersurile pe care le-am făcut noi, cu toţii. România este eroina acestei poveşti“, a afirmat premierul Mihai Tudose, în debutul şedinţei de Guvern.

Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker vrea ca şefii de stat şi de guverne ai statelor membre UE să se întâlnească în România a doua zi după ce Marea Britanie părăseşte blocul european, în martie 2019, pentru a trasa calea Uniunii Europene cu 27 de state membre. 

Propunerea a fost făcută de către şeful CE în discursul său despre „starea Uniunii“. Preşedintele Klaus Iohannis a salutat această propunere şi a subliniat că ţara noastră rămâne un partener „profund ataşat ideii europene şi pe deplin implicat în eforturile de avansare a integrării, într-o formulă de unitate şi coeziune, fără fragmentări în rândul statelor membre“. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite