Gafa lui Petre Daea, după ce a anunţat că subvenţiile vor fi date la timp: La 31 martie sper să avem numai „situaţii neclare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, joi, la începutul şedinţei de guvern, că, pentru prima oară, subvenţiile pentru fermieri vor fi acordate la timp, începând cu 23 februarie. Întrebat de premier care va fi situaţia la 31 martie, Daea a precizat „sper să avem numai situaţii neclare“.

„Primul obiectiv al programului de guvernare în agricultură este şi va rămâne acordarea la timp a subvenţiilor pentru fermieri. Am elaborat şi aprobat toate actele normative necesare, am înscris în bugetul Ministerului Agriculturii suma necesară pentru acordarea tuturor subvenţiilor pentru fermieri. Ne-am organizat eliminând rămânerile în urmă privind controlul în teren, am operaţionalizat sistemul de prelucrare şi procesare a datelor, am transferat la timp sumele de la Ministerul Finanţelor în contul APIA printr-o colaborare prefectă între cele două ministere al Agriculturii şi Finanţelor. Aşa se face că pentru prima data în România acordăm subvenţiile începând cu data de 23 februarie anul acesta", a declarat Petre Daea.

Ministrul Agriculturii a fost întrebat de premierul Sorin Grindeanu care va fi situaţia pe 31 martie. „Pentru mine ziua de 31 martie e exactă, sarcina de asemenea. Sper că în 31 martie să avem numai situaţii neclare privind legătura între sistemul de aplicare şi situaţiile concrete pentru fermierii din România", a răspuns Daea (n.r.-vezi minutul 9), fiind întrerupt, în timp ce miniştrii prezenţi se amuzau, de ministru. „Adică lucruri puţine“, a completat premierul. 

Ministrul Agriculturii a confirmat şi a continuat să răspundă întrebării premierului. „Asigur Guvernul României că în acest proces de plată de verificare sunt o serie întreagă de calculi pentru că agricultura ţării româneşti distribuie 89 de forme de sprijin. E o muncă extraordinară“, a mai spus Daea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite