Gafă a ministrului de Externe: România, „retrogradată“ la statutul de partener NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe al României, Ramona Mănescu, a avut mai multe declaraţii controversate marţi seară, când într-o intervenţie la Digi24, a vorbit de România ca stat „partener“ al NATO, deşi ţara noastră e membru din 2004.

„Nu cred că există o motivaţie pentru acest atac, nu cred că are legătură cu faptul că este Ambasada României. A fost un atac terorist îndreptat contra unei misiuni a unui stat european şi a unui stat partener NATO, care îşi desfăşoară activitatea acolo, cu partenerii din NATO. Atacul se încadrează în logica pe care o au talibanii, de a ataca fiecare punct care li se pare vulnerabil”, a declarat ministrul de Externe, Ramona Mănescu, la Digi24. 

În primul rând, e pentru a doua oară în ultimele zile când un politician face afirmaţii greşite despre structura NATO. După ce Ramona Ioana Bruynseels a declarat că Rusia e parte a NATO, Mănescu a inclus România în categoria statelor partenere, nu a statelor membre. În categoria statelor partenere intră ţări precum Belarus şi Rusia. 

În al doilea rând, potrivit presei internaţionale atacul a fost asupra cartierului Green Village, loc unde au sediu numeroase organziaţii neguvernamentale şi ambasade, nu neapărat asupra ambasadei României, aşa cum a lăsat să se înţeleagă şefa diplomaţiei de la Bucureşti.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite