Gafa lui Marcel Ciolacu. Liderul PSD a anunţat că şi-a comandat o Dacia Spring „făcută la noi, la Mioveni”. În realitate, modelul este produs în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu a spus că Dacia Spring este „făcută la Mioveni”. FOTO: Facebook/ Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu a spus că Dacia Spring este „făcută la Mioveni”. FOTO: Facebook/ Marcel Ciolacu

PSD a organizat evenimentul „Adevărata Vineri Verde”, o replică la campania „Vinerea verde”, iniţiată de Ministerul Mediului. Cu această ocazie, Marcel Ciolacu a anunţat că şi-a comandat un model de maşină electrică de la Dacia, spunând că „e maşină făcută la noi, la Mioveni”. În realitate, modelul respectiv este produs în China.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a ajuns vineri la sediul partidului cu o maşină electrică, despre care a spus că este împrumutată, însă a transmis că PSD a comandat primul model electric al producătorului de maşini Dacia. Ciolacu a completat apoi, spunând că maşina pe care şi-a comandat-o „este făcută la noi, la Mioveni”.

„De data viitoare o să venim cu propria noastră Dacia electrică. Ne-am comandat-o şi o să fie printre primele 10 Dacii electrice din România. Sper ca şi domnii primari să o facă, încurajez autorităţile locale să cumpere astfel de maşini electrice. (...) E cea mai ieftină de pe piaţă, e maşină electrică făcută la noi, la Mioveni” a spus liderul PSD.

PSD a organizat evenimentul „Adevărata Vineri Verde”. Marcel Ciolacu a anunţat că şi-a comandat maşină electrică

În fapt, este vorba despre modelul „Spring”, prima maşină electrică Dacia, care nu este produsă la Mioveni, ci în China, la uzina Shiyan deţinută împreună cu Dongfeng şi Nissan.

Cei de la Dacia au explicat de ce Spring se produce în China: piaţa de acolo este cea mai mare pentru vehiculele electrice, 60% din vânzările mondiale fiind în China. În consecinţă, China are un ecosistem foarte bine pus la punct cu furnizorii de componente şi Dacia poate ţine costurile la un nivel scăzut şi, simultan, poate aduce rapid modelul în Europa, deoarece chinezii produc rapid şi eficient. De asemenea, China este cel mai mare producător mondial de baterii pentru aceste maşini, în timp ce Europa este mult în urmă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite