VIDEO Gafă imensă a Vioricăi Dăncilă. Propunerea PSD pentru funcţia de premier consideră că Iranul şi Pakistanul sunt state membre ale UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru funcţia de premier, a fost autoarea unei mari gafe în timpul unui interviu dat în martie 2017, când a declarat că Pakistanul şi Iranul sunt „state membre“ ale UE.

„În comisia din care fac parte, Comisia pentru drepturile femeii şi egalitate de gen (din Parlamentul European - n.r.), cred că va fi o discuţie şi în ceea ce priveşte femeile din Iran şi vom încerca să venim în sprijinul lor. Bineînţeles că nu încercăm să intervenim în problemele interne a unui stat membru cum e Pakistanul sau Iranul, dar cred că e nevoie de discuţii cu cei care sunt factori de decizie  pentru ca drepturile femeii să devină o realitate“, a răspuns Viorica Dăncilă, europarlamentar şi propunerea PSD pentru funcţia de premier, fiind întrebată ce ar trebui să facă UE pentru a apăra drepturile de bază ale femeilor din Iran.

Pe de altă parte, în interviul luat în care întrebările sunt în limba engleză, Viorica Dăncilă răspunde în limba română. Una din neclarităţile CV-ului Vioricăi Dăncilă este legată de faptul dacă ştie sau nu vreo limbă străină şi la ce nivel, mai ales că în 2019 România va avea preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. 

Cu toate acestea, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat la Palatul Cotroceni faptul că propunerea PSD pentru funcţia de premier ştie atât limba franceză, cât şi limba engleză. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite