Firea vrea să pună o nouă taxă pentru bucureşteni. „Vom ajunge să nu mai putem circula. Suntem sufocaţi de toate rablele din Europa“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general Gabriela Firea a declarat, la Adevărul Live, că va demara un sondaj de opinie în care îi va întreba pe bucureşteni dacă sunt de acord ca Primăria să pună o nouă taxă pentru maşinile care tranzitează centrul Capitalei, ca urmare a faptului că Bucureştiul „a fost invadat de rable“ după ce taxa de mediu a fost eliminată de PSD, partid din care face parte şi edilul. Valoarea taxei încă nu a fost stabilită.

„În săptămânile următoare, vom avea o consultare populară, prin asociaţiile de proprietari şi prin primăriile de sector, de asemenea, va fi şi un sondaj de opinie, în care dorim să-i întrebăm pe bucureşteni dacă ar fi de acord, având în vedere creşterea numărului de maşini înmatriculate în Bucureşti, cu aproape 50.000 doar în acest an, şi ca urmare a eliminării taxei de mediu, să se introducă, pentru zona centrală, aşa cum se întâmplă în toate marile Capitale europene, o taxă de mediu. Nu avem stabilită valoarea, se fac acum nişte calcule. Nu aş vrea să iau această decizie, care, cel puţin la început, e nepopulară, fără o consultare largă a bucureştenilor. Vreau să ştiu care este părerea lor. Dacă ei sunt de acord, în marea lor majoritate, iar consultarea publică va fi transparentă – va fi şi online, va fi şi prin chestionare- vom introduce această taxă“, a spus primarul general la Adevărul Live. 

Gabriela Firea spune că noua taxă se impune ca urmare a faptului că  a scos taxa de mediu la începutul anului, iar Capitala a fost invadată de „rablele“ din Europa. Însă eliminarea taxei de mediu a fost propunerea PSD, partid din care face parte şi Firea. 

„Vom ajunge ca în Bucureşti să nu mai putem circula. Nimeni nu vrea să renunţe la maşina mică, locurile de parcare sunt cele pe care le ştiţi, scoţându-se taxa de mediu au venit iarăşi toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală. Nu putem continua aşa, nu avem cum să mergem pe acest drum. Oricâte măsuri ar lua o Primărie, tot sufocaţi suntem“, a adăugat Firea.

Gabriela Firea explică de ce vor fi eficiente cele 22 de firme din subordinea Primăriei Capitalei

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite